Renginiai

Rašytojo Jono Avyžiaus gimtadienis Skaistgiryje

  2017-05-19



Gegužės 17 dieną Skaistgirio biblioteka kartu su Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojais minėjo rašytojo Jono Avyžiaus 95 – ąjį gimtadienį.

   Gegužės 17 dieną Skaistgirio biblioteka kartu su Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojais minėjo rašytojo Jono Avyžiaus 95 – ąjį gimtadienį. Šilta pavasario diena viliote viliojo į gamtą. Sudėję rašytojo knygas į senovinį lagaminėlį pasukome į išpuoselėtą miestelio parką. Suradę jaukią vietelę susėdome lauko estradoje.
   Vaikai klausė bibliotekininkės pasakojimo apie rašytojo J.Avyžiaus kūrybą vaikams. Sužinojo, kad seniausia knyga, išleista vaikams, mūsų bibliotekoje yra J Avyžiaus knyga „Didžiojo Užutėkio gyventojai“ (1963 m.), galėjo ją palyginti su naujesnio leidimo (2008 m.) ta pačia knygele. Kalbėjome apie tai, kas Joniškio rajone pavadinta rašytojo vardu. Vaikai sužinojo apie Joniškio rajono savivaldybės įsteigtą J.Avyžiaus literatūros premiją ir šių metų laureatą S. Šaltenį. Gabija ir Aurėja skaitė J.Avyžiaus pasakaites „Šeškas vagišius“, „Kieno viršus“, „Šuns mokykla“. Tai pamokančios istorijos apie tai, kad nereikia būti užsispyrusiems, tingiems, gobšiems. Bibliotekininkės paruoštoje užduotyje reikėjo iš dviejų labai panašiai skambančių kūrinių pavadinimų pasakyti, kuris yra J. Avyžiaus. Taip pasitikrinome literatūrines žinias. Koks būtų gimtadienis be judriųjų žaidimų ir saldumynų? Saldainiais popietės dalyvius vaišino socialinė darbuotoja Auksė Žakaitytė. Miestelio parkas aidėjo nuo vaikų juoko, visiems drauge buvo smagu, nesinorėjo skirstytis.

 

Jolanta Jatulienė
Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09