Apie mus

Naujienos

  2017-06-01



Gegužės 30 d. Skaistgirio biblioteka pavirto į chemijos mokslų laboratoriją.

   Gegužės 30 d. Skaistgirio biblioteka pavirto į chemijos mokslų laboratoriją. Čia vaikams pasijusti aistringais mokslininkais padėjo chemijos mokslų daktarė, edukatorė Renata Česūnienė ir Laurynas Česūnas, kurie yra knygų apie smalsųjį „Mėgintuvėlį“ autoriai. „Mėgintuvėlio“ knygų serijai priklauso: „Mėgintuvėlio kelionės“, „Mėgintuvėlis armijoje“, „Mėgintuvėlis kosmose“, o netrukus bus išleista ir ketvirtoji „Mėgintuvėlio“ nuotykių knyga. Renginio dalyviams svečiai netruko įrodyti, jog domėtis mokslu – ne tik naudinga, bet ir smagu, o chemijos burtams atsispirti neįmanoma.
   Vaikai galėjo pasijusti tikrais laboratorijos darbuotojais – apsirengę baltais chalatėliais, pirštinaitėmis ir apsauginiais akiniais, tyrinėjo orą, vandenį ir ugnį. Salėje šnypštė, kunkuliavo, iš mėgintuvėlių virto garai ir putos, skraidė spalvoti burbulai, žybčiojo ir spragėjo mažučiai fejerverkai. Vaikai netgi galėjo savo rankose laikyti ugnį! Taip smagiai mokantis visiškai nesunku įsiminti oro sudėtį procentais ar cheminių elementų pavadinimus. Visi laboratorijos „darbuotojai“ liko sužavėti renginiu.
   „Mėgintuvėlio“ komanda sugebėjo sudominti visus: ir mažuosius dalyvius, ir suaugusius. Sudėtingus eksperimentus jie pateikė intriguojančiai, žaismingai ir netgi spalvotai bei kvapniai! O svarbiausia, suteikė galimybę ne tik stebėti, bet ir kiekvienam pasijusti laboratorijos dalimi – liesti, patiems viską išbandyti. Taip šis mokslas tampa įdomesnis, labiau apčiuopiamas, vizualus, skatina didesnį susidomėjimą, norą pažinti.
   Užsiėmimas vyko pagal projektą „Bibliotekos gidas visai šeimai“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija ir Joniškio rajono savivaldybė.
Ieva Lipskienė
Vyriausioji bibliotekininė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09