Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-06-05



Kepaliuose laikomasi tradicijos linksmai ir teatralizuotai švęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną suvienijus kaimo bendruomenės ir bibliotekos jėgas.

   Kepaliuose laikomasi tradicijos linksmai ir teatralizuotai švęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną suvienijus kaimo bendruomenės ir bibliotekos jėgas. Tad ir šiemet, birželio 1 dieną, mažieji kepaliečiai rinkosi į kaimo biblioteką. Šįkart vaikų laukė popietė „Sportuokime linksmai su pasakų herojais“.
   Vaikus pasitiko daktaras Aiskauda, kuris patikrino dalyvių pasirengimą varžyboms: ar lankstūs sąnariai, ar žvitrios akys. Dėlių pardavėjas Diuremaras prašė vaikų „tarp maurų ir siurbėlių” suieškoti ir išgriebti raktelius, kuriuos reikia pristatyti vėžlienei Tortilai. Vėžlienė mainais į raktus davė lentukes, kurias dėliodami mažieji nuotykių ieškotojai galėjo nubristi iki Pelkių velnio. Iš Velnio vaikai gavo ratus, nes sulūžus karietai Pelenė skubėdama į puotą paprašė jo pagalbos. Už pagalbą Pelenė vaikams paskolino septynmylius batus, kad kuo greičiau pasiektų kitą stotelę, kurioje laukė Išmintingoji Pelėda. Čia reikėjo išspręsti kryžiažodį, nes tik išsprendus buvo galima sužinoti, ko prašyti iš Raganos (o prašyti reikėjo kiaušinio). Ragana vaikams įdavė kiaušinius, bet juos iki Ežiuko teko varytis šluota, o pas Ežiuką ridenti pagaliuku per kliūčių ruožą. Tada mažieji pateko pas Zuikį, kuris pasiūlė jiems sutrumpinti kelią iki močiutės (ji laukė vaikų padengusi stalą). Trumpinant kelią pas močiutę, teko šokti per tvorą. Čia vaikai paskanavo arbatos su saldumynais ir buvo apdovanoti.

Kepalių filialo vyr. bibliotekininkė
Rita Blavaščiūnienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09