Apie mus

Naujienos

  2017-06-19



Birželio 15 d. Joniškio J. Avyžiaus VB Maldenių filialo lėlių teatras „Padaužiukai“ kartu su savo vadove Lione Adomaitiene buvo pakviesti į Radviliškio raj. Šeduvos biblioteką,

   Birželio 15 d. Joniškio J. Avyžiaus VB Maldenių filialo lėlių teatras „Padaužiukai“ kartu su savo vadove Lione Adomaitiene buvo pakviesti į Radviliškio raj. Šeduvos biblioteką, kurioje nuo birželio 12 d. vykdomas projektas „Atostogauk bibliotekoje“. Maldeniškiai ne tik pasekė Teresės Laurenčienės pasaką „Tinginys Jonas“, bet vaidybos meno mokė ir jaunuosius šeduviškius. Taip pat Maldenių bibliotekininkė vaikams aiškino, kaip iš kojinių pasigaminti lėles. Vaikai mielai įsitraukė į neįprastų lėlių gamybos procesą.
   Kartu su lėlių teatru į Šeduvą vyko ir Maldenių bendruomenės senųjų amatų puoselėtoja, gražiadarbė Stanislava Mundrienė. Ji šeduviškius supažindino su juostų pynimo menu. Vaikai sužinojo apie tautinių juostų koloritą, raštus, simboliką, pritaikymą kasdieniniame gyvenime. Norintys patys galėjo nusipinti juostelę.
Maldeniškiai su savimi atsivežė ir šeduviškiams parodė tautinius galvos apdangalus, papasakojo apie mūsų krašto tautinius kostiumus, jų dėvėjimo ypatumus.
   Grįždami namo „Padaužiukai“ dar užsuko į Radviliškio r. savivaldybės viešąją biblioteką, kurioje jauniesiems radviliškiečiams suvaidino jau paruoštą savo spektakliuką. Po pasirodymo svečiams buvo aprodyta erdvi Radviliškio biblioteka, o po trumpos ekskursijos jaunieji artistai smagiai laiką praleido bibliotekos žaislotekoje.

 

Lionė Adomaitienė
Maldenių filialo vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09