Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-07-18



Liepos 6–9 dienomis Joniškis šventė miesto dieną. Į gausią šventės renginių panoramą įsijungė ir Jono Avyžiaus viešoji biblioteka.

   Liepos 6–9 dienomis Joniškis šventė miesto dieną. Į gausią šventės renginių panoramą įsijungė ir Jono Avyžiaus viešoji biblioteka. Šių metų miesto šventės tema –„Vien tik retro“. Viešosios bibliotekos bendruomenė prisijungė prie švenčiančios visuomenės elegantišku retro įvaizdžiu ir tradiciškai dalyvavo šventinėje eisenoje.
   Kaip ir pernai, šiemet miesto šventės metu buvo surengta antroji „Mažoji knygų mugė“, kurioje dalyvavo leidyklos „Andrena“, „Žara“, „Lieparas“, „Nijanga“, „Charibdė“, „Naujos ir skaitytos knygos“. Šventės dalyviai rinkosi, apžiūrinėjo ir pirko leidyklų knygas. Leidėjai, savo ruožtu, padovanojo knygų ir Viešajai bibliotekai.
   Nemažo susidomėjimo sulaukė bibliotekos lauko palapinė. Šiais metais buvo siūlyta išbandyti inovatyvias technologijas tiek vaikams, tiek suaugusiems – tai modeliavimas 3D pieštukais, knygelių su papildyta realybe peržiūra. Norintys atsipalaiduoti nuo šurmulio spalvino mandalas. Daugiausiai lankytojų bandė modeliuoti 3D pieštukais. Nors iš pirmo žvilgsnio šis užsiėmimas atrodo gana paprastas, tačiau dauguma dalyvių pripažino, kad modeliuoti nėra lengva, tačiau labai smagu išbandyti įvairias formas, naudoti skirtingas spalvas, sukurti erdvinius kūrinius. Daugumai jų sekėsi sukurti sudėtingesnį ar paprastesnį darbelį.
   Gana daug dėmesio susilaukė ir knygelių su papildyta realybe (VR), kitaip įvardijamų kaip 3D, peržiūra. Tiek vaikai, tiek jų tėveliai ir net seneliai tokias knygeles skaitė-žiūrėjo pirmą kartą. Vaikai gėrėjosi ir stebėjosi atgyjančiais gyvūnais, kartu dainavo lopšines, o tėveliai klausė, kur galima įsigyti tokių knygelių. 
    Kasmet Viešoji biblioteka rengia susitikimus su žymiais Joniškio krašto žmonėmis, supažindina su jų darbais, garsinančiais miestą visoje respublikoje. Popiet Joniškio turizmo ir verslo informacijos centre vyko susitikimas su kraštiete dailininke, grafike Skaiste Ašmenavičiūte ir jos darbų „23 Psalmė“ parodos pristatymas. Parodą sudaro 12 „23 Psalmės“ paveikslų. Pirmoji S. Ašmenavičiūtės meno mokytoja Vida Žukienė prisiminė, kad Skaistė buvo labai kruopšti, labai susikaupusi ir atsidavusi tam, ką daro. Tai parodo ir dabartiniai jos grafikos darbai, kurie nupiešti ypač kruopščiai, nepamiršta nė viena detalė. Parodos pristatymą pagyvino akordeonistas Edmundas Pakalnis ir skaitovė Daiva Silkytė, kuri paskaitė „23 Psalmę“. Grafikos darbų paroda veiks iki liepos pabaigos Joniškio turizmo ir verslo informacijos centre (Žemaičių g. 9).

Ieva Lipskienė,
Vyriausioji bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09