Apie mus

Maldenių vaikai nenuobodžiauja

  2017-07-31


   Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Maldenių filiale naudojamos įvairios darbo su vaikais formos ir metodai, kurie pritraukia daugiau lankytojų, ypač vaikų ir paauglių. 
Vasarą bibliotekoje šurmuliuoja ne tik Maldenių kaimo, bet iš kitų vietovių atvykę vaikai. Visi jie dalyvauja Skaitymo skatinimo programoje „Biblioteka sukurta vaikams“, kurios metu vyksta kūrybiniai užsiėmimai. Šiuo metu jaunieji bibliotekos lankytojai dalyvauja Vasaros skaitymo iššūkyje – skaityti skatinančiose varžytuvėse.
   Taip pat su džiaugsmu vaikai dalyvauja ir bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ veikloje. Vasaros metu teatriukas vyksta gastrolių į kitus filialus. Su naujuoju spektakliuku „Tinginys Jonas“ liepos mėn. jaunieji artistai (Modestas Remeikis ir jo sesuo Karolina, Matas Butvilauskas, Erlanda Aukselytė, Agnė Kasjan, Auksė Baltulytė ir Agnė Ainytė) su savo vadove Lione Adomaitiene lankėsi Jurdaičių, Skaistgirio, Kepalių bibliotekose, vaidino savo kaimo žmonėms Maldenių bendruomenės 15 m. jubiliejinėje šventėje. Visur jie buvo sutikti ir palydėti džiaugsmingais plojimais ir dovanėlėmis. Gastrolės suteikia vis daugiau patirties ir drąsos aktoriams bei garsina bibliotekos ir vaikų teatriuko vardą.
   „Padaužiuko“ artistai ne tik vaidina, jie yra aktyvūs bibliotekos renginių dalyviai. Kartu su draugais jie turiningai ir neįprastai praleido liepos 28-osios naktį bibliotekoje. Patiesę čiužinius, miegmaišius ir įsirengę jaukią poilsio vietą, vaikai bibliotekos kieme žaidė įvairius žaidimus, o svarbiausia – pasistiprino ant laužo keptomis dešrelėmis ir zefyrais. Po žaidimų lauke bibliotekoje vyko madų šou, buvo žaidžiami stalo žaidimai, žiūrimas siaubo filmas, vaidinama bibliotekos lėlėmis. Kelintą valandą eiti miegoti sprendė patys vaikai. O kad miegas būtų saldesnis, buvo skaitomos pasakos, eilėraščiai. Biblioteka nuo vaikų juoko ir klykavimų nurimo tik visai išaušus... Ryte vaikų spindinčios akys ir šypsenos veiduose reiškė, kad naktis bibliotekoje buvo nepaprasta, suteikusi jiems džiaugsmingų ir nepakartojamų įspūdžių.
   Vasarą jau įpusėjusi, bet Maldenių bibliotekoje ir toliau netils lankytojų šurmulys, vyks užsiėmimai, intensyviai savo dvidešimties metų jubiliejui rugpjūčio 25 d. ruošis bibliotekos  jaunieji artistai. Labai smagu džiuginti vaikus, norisi, kad jie atrastų skaitymo malonumą, patirtų meninių išgyvenimų, priartėtų prie nuostabaus ir stebuklingo knygų pasaulio, kuris slepiasi bibliotekos erdvėje.
 
Lionė Adomaitienė
Maldenių filialo vyresn. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2022-04-29