Apie mus

Naujienos

  2017-08-09



Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pradeda projekto „Didžiuotis.

   Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pradeda projekto „Didžiuotis. Būti. Kurti: MES – šimtmečio istorijos dalis“ įgyvendinimą, skirtą Lietuvos atkūrimo šimtmečio minėjimui. Projekto tikslas – skatinti patriotiškumą, bendruomeniškumą, didžiuotis savo šalimi ir jos laimėjimais, jaustis kultūrinio identiteto dalimi, prisimenant svarbiausius Lietuvos pasiekimus, žymius žmones, meno ir kultūros laimėjimus, prisidėti prie geresnės Lietuvos kūrimo, didžiuotis savo šalimi, tauta ir istorija.
   Pirmoji iniciatyva „100 atvirlaiškių“ į 100 pasaulio bibliotekų jau įgyvendinama: išsiųsta 100 atvirlaiškių į 100 pasaulio bibliotekų su Lietuvos šimtmečio žinia bei kvietimu atsiųsti atvirlaiškį mums su sveikinimu, skirtu Lietuvai. Spalio mėnesį planuojama atidaryti gautų sveikinimų parodą.
   Šio projekto metu bibliotekoje bus pastatytas stendas-vitrina, kuriame planuojama eksponuoti žymiausių Joniškio krašto žmonių šeimos relikvijas. Taip pat numatoma surengti „Šimtmečio žinių turnyrą“ ir įgyvendinti dvi iniciatyvas vaikams: pirmoji – vaikų darželiuose apsilankys „Pažink“ traukinukas, antroji – edukacinė viktorina „Istorinė mozaika“, skirta jaunesniojo amžiaus moksleiviams.
   Kviečiame minėti Lietuvos šimtmečio jubiliejų drauge!

Ieva Lipskienė,
Vyriausioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09