Renginiai

„Padaužiukų“ lėlių teatras šventė 20-ąjį veiklos jubiliejų

  2017-09-01



Rugpjūčio 25 dieną Maldenių kaimo bendruomenės pavėsinėje nuo pat ryto šurmuliavo vaikai ir suaugusieji, kurie talkininkavo vietos bibliotekininkei Lionei Adomaitienei ruošiantis jubiliejinei bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ šventei.

     Rugpjūčio 25 dieną Maldenių kaimo bendruomenės pavėsinėje nuo pat ryto šurmuliavo vaikai ir suaugusieji, kurie talkininkavo vietos bibliotekininkei Lionei Adomaitienei ruošiantis jubiliejinei bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ šventei. Buvo dengiami stalai, puošiama pavėsinė, ruošiama fotografijų paroda, vyko generalinė šventės repeticija.
    Pasveikinti „Padaužiukų“ atvyko su teatru glaudžius ryšius palaikančio Stungių filialo bibliotekininkė Diana Kidelienė su savo jaunaisiais skaitytojais bei kolegos iš Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos. Šventėje dalyvavo ir gausus būrys gerbėjų iš Maldenių bei aplinkinių kaimų.
    Renginį vedė teatriuko artistės Agnė Ainytė, Erlanda Aukselytė, Karolina Remeikytė ir Agnė Kasjan. Pirmiausia svečiams buvo pristatyta teatro istorija, vėliau suvaidinta pasaka pagal T. Lorenčienės pjesę „Tinginys Jonas“. Susirinkusiems gerą nuotaiką dosniai dalijo šventės vedėjos, kurios deklamavo pasitelkusios teatriuko lėles, šoko savo sukurtus šokius, dainavo. Svarbiausias šventės akcentas – vaidybinė pasaka „Tinginys Jonas“ sulaukė gausių aplodismentų. Artistai – Erlanda Aukselytė, Karolina Remeikytė su broliu Modestu, Agnė Ainytė, Matas Butvilauskas, Teofiliis Urbonas, Agnė, Gabrielė ir Aleksas Kasjan, Stanislava Mundrienė, pukiai perteikė pasakos turinį, publika liko sužavėta. Šventės pabaigoje tos pačios pasakos ištrauka buvo suvaidinta su lėlėmis. 
    Lėlių teatrą jubiliejaus proga sveikino ir Padėkos raštus įteikė Joniškio viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė, Maldenių bendruomenės pirmininkė Renata Šidlauskaitė, renginių organizatorė Emilija Kvedarienė, vietos ūkininkė Palmyra Rudauskienė, gėlių negailėjo žiūrovai. Šventės kaltininkei, „Padaužiukų“ teatro įkūrėjai, filialo vyresn. bibliotekininkei Lionei Adomaitienei buvo įteiktas Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorės padėkos raštas už kūrybiškos, atsakingos asmenybės ugdymą ir lėlių teatro tradicijų puoselėjimą. Po sveikinimų buvo apžiūrima jubiliejui skirta fotografijų paroda, buvę teatriuko artistai dalijosi prisiminimais, prie gausaus stalo susėdę vaišinosi žolelių arbata ar kava, dalijosi šventės įspūdžiais.
    Susirinkusieji dėkojo „Padaužiukams“ ir jų vadovei Lione Adomaitienei už šią šventę, džiaugėsi maloniai praleista popiete, šilta atmosfera, jaukumu ir geromis emocijomis.
    Renginys buvo finansuojamas iš Skaitymo skatinimo programos. Taip pat šventę rėmė Maldenių kaimo bendruomenė ir buvęs teatro „Padaužiukai“ narys Žilvinas Adomaitis.

Maldenių filialo vyresn. bibliotekininkė Lionė Adomaitienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09