Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-09-11



Rugsėjo 7 d. Linkaičių filiale surengta popietė „Iš mano darželio“.

   Rugsėjo 7 d. Linkaičių filiale surengta popietė „Iš mano darželio“. Į renginį susirinkusios skaitytojos pasakojo apie savo auginamas gėles. Vienoms labiau sekasi auginti hortenzijas, brugmansijas, kitoms – kardelius, pelargonijas, našlaites, budlėjas, rožes. Popietės dalyvės dalijosi patarimais apie gėlių dauginimą, priežiūrą, atsakė į klausimus, parodė įspūdingiausių augalų nuotraukas.
   Dažname darželyje auga ir vaistažolės – šalavijai, čiobreliai, mėtos, raudonėliai, ežiuolės, užtenka vietos ir prieskoniniams žalumynams – bazilikams, mairūnams, juozažolėms. Daug informacijos apie gėlių ir kitų augalų priežiūrą, naujienų skaitytojos randa žurnaluose „Namie ir sode“, „Rasos“, „Sodo spalvos“. Šie populiarūs leidiniai lentynoje neužsiguli.  Biblioteką papuošė moterų sukurtos įvairiaspalvės puokštės ir kompozicijos. 
   Popietės dalyvės sėkmingai atliko bibliotekininkės paruoštą užduotį – apžiūrėjusios sudžiovintus augalų žiedynus ir sėklas, atspėjo, kokie tai augalai. Vėliau buvo žaidžiamas žaidimas „Taip. Ne“, kurio metu reikėjo atspėti gėlės pavadinimą. 
Vaišinantis citrinžolių ir siauralapių gauromečių arbata, buvo tariamasi dėl gėlių mainų. Daugiamečiais darželio augalais moterys keisis pavasarį.


Aleksandra Stulginskienė
Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09