Apie mus

Lėlių teatro magija Žagarės bibliotekoje

  2017-09-26



Rugsėjo 22-ąją Žagarės miesto bibliotekoje lankėsi svečiai iš Klaipėdos lėlių teatro su nauja, unikalia edukacine programa „Lėlių teatro magija“.

   Rugsėjo 22-ąją Žagarės miesto bibliotekoje lankėsi svečiai iš Klaipėdos lėlių teatro su nauja, unikalia edukacine programa „Lėlių teatro magija“.
   Klaipėdos lėlių teatras yra vienas jauniausių, novatoriškiausių ir ambicingiausių profesionalių lėlių teatrų Lietuvoje, nuolat ieškantis naujų lėlių teatro meninės kalbos būdų ir komunikacijos su žiūrovais priemonių. Teatro ištakos siekia 1992-uosius metus, kai lėlių teatro dėstytojai drauge su studentais įkūrė Klaipėdos universiteto lėlių teatrą „Ku-Kū“.
   2000-aisiais Klaipėdos lėlių teatras atsiskyrė nuo Alma Mater ir pradėjo savarankišką veiklą, vadovaujamas jaunų talentingų lėlių teatro kūrėjų Aušros Daukantaitės-Juknevičienės ir Gintarės Radvilavičiūtės. Lėlių teatro trupė nuolat atsinaujina ir pasipildo įdomiais menininkais, kurie sukūrė keletą dešimčių spektaklių.
Klaipėdos lėlių teatras, įsikūręs istoriniame fachverkinio stiliaus namelyje su sodu Klaipėdos senamiestyje, išsiskiria jaukia, kūrybiška atmosfera. Kiekvieną savaitgalį teatre rodomi lėlių bei objektų spektakliai kūdikiams, vaikams, jaunimui ir suaugusiems.
   Teatrinėje edukacijoje „Lėlių teatro magija“ dalyvavo Žagarės gimnazijos trečių, ketvirtų klasių mokiniai ir jų mokytojos Virginija Briedienė ir Elena Gurskienė. Tai itin įdomus, magiškas ir informatyvus kūrybinis projektas, kurio bendraautoriais tapo visi dalyviai, rankomis susikūrę įvairias vaidinimui pritaikytas lėles: pirštinines, šešėlines, lazdelines. Visi liko nustebę, kad paprastas A4 formato baltas lapas gali tapti vaidinimui tinkama lėle.
   Šį stebuklingą užsiėmimą vedė Klaipėdos lėlių teatro aktorė–režisierė Aušra Bakanaitė kartu su kolege Monika Mikalauskaite. Netikėtais garsais ir paslaptinga šviesa vaidinimą papildė operatorius Vytautas Kairys. Už nuostabiai praleistą laiką renginio dalyviai dėkojo Klaipėdos lėlių teatro projektų vadovei Daliai Matačiūtei. Svečiai liko nustebinti protingais ir daug teatrinių terminų žinančiais vaikais, kuriems padovanojo po lėlę marionetę.
Po renginio svečiai išvyko pasigrožėti Žagarės gamta ir lankytinomis vietomis.

Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09