Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-10-03



Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Skaistgirio filialo bibliotekininkės Lijana Degimienė ir Jolanta Jatulienė šiemet aktyviai įsijungė į respublikinį konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį įgyvendina Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Projekte dalyvaujama kartu su Skaistgirio moterų draugija „Versmė“, Šv. Jurgio parapija ir Reibinių kaimo bendruomene.

   Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios  bibliotekos Skaistgirio filialo bibliotekininkės Lijana Degimienė ir Jolanta Jatulienė šiemet aktyviai įsijungė į respublikinį konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį įgyvendina Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Projekte dalyvaujama kartu su Skaistgirio moterų draugija „Versmė“, Šv. Jurgio parapija ir Reibinių kaimo bendruomene.
   Bibliotekininkės rugsėjo  mėnesį kvietė seniūnijos gyventojus apsidairyti savo aplinkoje ir pasiūlyti kaimynus, draugus dviem nominacijoms – „Mandagiausias vairuotojas“ ir „Dviratiškiausias seniūnijos gyventojas“. Nors kvietimų siūlymams ir netrūko, tačiau seniūnijos gyventojai, organizacijos,  šioje akcijoje dalyvavo nedrąsiai. „Mandagiausio vairuotojo“ nominacijai sulaukta dešimt pasiūlymų, daugiausia kartų buvo pasiūlytas Skaistgirio miestelio bendruomenės narys, Skaistgirio gimnazijos vairuotojas Antanas Milašius, jam ir atiteko „Mandagiausio vairuotojo“ nominacija. Daugiau  pasiūlymų sulaukta nominacijai „Dviratiškiausias seniūnijos gyventojas“, ją pelnė Skaistgirio miestelio gyventojas Stanislovas Grybauskas. 
   Pasak bibliotekininkių, kiekvienas pastebėjimas, kiekvienas nors ir menkiausias apdovanojimas yra stiprus žingsnis bendruomeniškumo, draugiškumo link. Tarp pasiūlytų nominacijai buvo ir jau „Dviratiškiausio rajono gyventojo“ nominacijas ankstesniais metais pelnę skaistgiriečiai Zita Naglienė ir Eugenijus Lukočius. 
   Vairuotojų ir keliautojų dieną nominantus aplankė ir nominacijas įteikė bibliotekininkė Lijana Degimienė, Parko gatvės Saugios kaimynystės vadovas, policijos rėmėjas  Vytautas Staškus, Skaistgirio seniūnaitė Vida Urbonienė ir Ramoškių kaimo bendruomenės pirmininkė Regina Povilaitienė. 
   „Turbūt  aplinkiniai geriausiai mato ir jiems spręsti kokie mes esame“ - teigė nominantai. Antanas Milašius gyvenime turėjo puikų vairuotojo pavyzdį – tėtį. Ilgametė vairuotojo patirtis išmokė savitumo. Stanislovas  Grybauskas dviračio pedalus mina kiek save atsimena. Dabar dviratis dėl sveikatos. Kasdien po dešimt–penkiolika kilometrų nuvažiuoja dviratininkas. „Daug mūsų čia tokių yra, kurie miname dviračio pėdalus sveikatai stiprinti“,– atvirauja Stanislovas.
 Spalio mėnesį bibliotekoje bus kuriami  atšvaitai ir projekto simbolis „Katinas“, o tamsiuoju laikotarpiu kiekvienam bibliotekos lankytojui bus primenama atšvaitų, liemenių, žibintuvėlių svarba.

                                                                
Skaistgirio filialo vedėja
                                                                      Lijana Degimienė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09