Apie mus

Vyko protmūšis, Lietuvos šimtmečiui paminėti

  2017-10-13



Spalio 11 d. Joniškio Raudonojoje sinagogoje vyko protmūšis, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, kuriame dalyvavo Joniškio „Aušros“ gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai.

   Spalio 11 d. Joniškio Raudonojoje sinagogoje vyko protmūšis, skirtas  Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, kuriame dalyvavo Joniškio „Aušros“ gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai. Protmūšis vyko keturiais turais, kurių kiekvieną sudarė 10 klausimų.
   Pirmajame ture komandos turėjo pasitelkti regimąją atmintį, nes buvo užduodami vaizdiniai klausimai, antrajame  teko iššifruoti haiku apie žinomus Lietuvos žmones. Trečiąjį turą sudarė klausimai apie „Dainų dainelės“ laureatus. Paskutiniame ture laukė ne tik įdomūs klausimai, bet ir „žaidimas“ kortomis. Komandų nariams prireikė ne tik bendrųjų žinių, bet ir loginio mąstymo, muzikinių gebėjimų, išradingumo. Geriausiai sekėsi atsakyti į antrojo turo klausimus („Haiku apie žinomus žmones“), kurio metu pavyko surinkti didžiausią taškų skaičių. Prizines vietas pasidalijo trys komandos: 1-ąją vietą laimėjo „Arogantiškieji šmikiai“, 2-jąją – „Žibutės“, o trečioji atiteko „Patriotams“.
   Dėkojame Joniškio istorijos ir kultūros muziejui už suteiktas patalpas Raudonojoje sinagogoje, Ingai Samaitienei už įdomius klausimus, Vilmai Kubilinskaitei, Joniškio „Aušros“ gimnazijos mokytojai, už mokinių paskatinimą dalyvauti protmūšyje.
   Renginys vyko pagal Viešosios bibliotekos projektą „Didžiuotis. Būti. Kurti: MES – šimtmečio istorijos dalis“.

Ieva Lipskienė,
Vyriausioji bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09