Renginiai

Susitikimas su rašytoja

  2017-10-20



Spalio 17 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pakvietė į susitikimą su rašytoja Violeta Palčinskaite. Buvo pristatyta rašytojos atsiminimų knyga „Atminties babilonai, arba aš vejuos vasarą“.

   Spalio 17 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pakvietė į susitikimą su rašytoja Violeta Palčinskaite. Buvo pristatyta rašytojos atsiminimų knyga „Atminties babilonai, arba aš vejuos vasarą“. Knygą pristatė ir renginį vedė leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė. Dainas pagal Violetos Palčinskaitės žodžius atliko bardas Vygantas Kazlauskas.
    Violeta Palčinskaitė – garsi poetė, dramaturgė, scenaristė, vertėja – labiausiai žinoma kaip vaikų rašytoja. Su jos eilėraščiais ir pjesėmis užaugo ne viena skaitytojų karta. Leidyklos vadovės Lolitos Varanavičienės tituluojama klasike, rašytoja atsakė su autoironija, prisiminė pirmuosius žingsnius literatūroje, nepelnytą kritiką. Tada jai pagalbos ranką ištiesė režisierius Juozas Miltinis, užsakė pjesę, kurią pastatė Panevėžio dramos teatre. Taip ji pradėjo rašyti pjeses vaikams ir jaunimui. Rašytoja buvo mėgstama ir kviečiama į susitikimus įvairiuose kolektyvuose. Keletą pikantiškų nutikimų iš jų prisiminė ir papasakojo 
    Po renginio nusidriekė eilutė, norinčių gauti rašytojos autografą. Mokytoja Angelė Antanaitienė atsinešė pirmąją Violetos Palčinskaitės poezijos knygelę „Žemė kėlė žolę“ ir praėjus 56-riems metams po išleidimo, gavo savo mylimos poetės autografą.
    Tai buvo vienas iš projekto „Gyvenimas- tai nesibaigiantis kūrybos procesas“ (Jonas Avyžius) renginių. Rėmėjas - Lietuvos kultūros taryba.

Projekto vadovė Vijoleta Kuprevičienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09