Renginiai

Paminėtas 80-asis Žagarės bibliotekos jubiliejus

  2017-10-30



Išaušęs gražus spalio 19-osios rytas žadėjo ir gražią dieną.

  Išaušęs gražus spalio 19-osios rytas žadėjo ir gražią dieną. Dar ryte į Žagarės biblioteką atvyko Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis, jo pavaduotoja Vaida Aleknavičienė ir Joniškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Erika Šivickaitė. Svečiai atvežė sveikinimą bibliotekos bendruomenei, padovanojo knygų. Jiems buvo aprodytos bibliotekos patalpos, papasakota apie vykdomas veiklas ir ateities planus.
   Popietę žagariečiai rinkosi į Žagarės bibliotekos 80-ojo jubiliejaus paminėjimo šventę, kuri pradėta Justino Marcinkevičiaus eilėmis ir tylos minute, pagerbiant Žagarės miesto neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių klubo „Švėtė“ vadovo Juozo Kazlausko atminimą. Šventėje  pristatytas J. Kazlausko sukurtas filmas „80 bibliotekos gyvavimo akimirkų“ apie Žagarės miesto biblioteką ir jos darbuotojus. Tekstinę medžiagą filmui surinko Žagarės bibliotekos darbuotojos, nuotraukas ir filmuotą medžiagą – idėjos sumanytojas. Tekstą įgarsino Žagarės gimnazijos dešimtokė Brigita Mitrikaitė. Deja, pats autorius jau nebepristatė jo visuomenei. Renginio metu J. Kazlauskui bibliotekininkės planavo įteikti padėką už jo darbą, tačiau to padaryti nebesuspėta. Žagarės šviesuolio laidotuvių dieną prie jo nuotraukos buvo padėta ir Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Žagarės filialo padėka. 
   Pažiūrėjus pusvalandžio trukmės filmą, Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorės Jovitos Šimkevičiūtės pasirašytas padėkas bibliotekos socialiniams partneriams įteikė Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė. Jubiliejaus proga padėkos raštais apdovanotos ir Žagarės bibliotekos darbuotojos. 
   Bibliotekos darbuotojas sveikino kolegės iš Gaižaičių ir Skaistgirio filialų,  ilgametė Žagarės bibliotekos darbuotoja Aldona Medžiūnienė, Žagarės seniūnas, įstaigų darbuotojai, skaitytojai. 
   Renginį vainikavo nuostabi Sigito Stankūno meninė programa „Rudens veidas“.

Aušra JonuitytėŽagarės filialo vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09