Apie mus

Naujienos

  2017-10-30



Spalio 25 d. Plikiškių bibliotekoje vyko kūrybinė valandėlė vaikams „Apie sagą linksmai“.

  Spalio 25 d. Plikiškių bibliotekoje vyko kūrybinė valandėlė vaikams „Apie sagą linksmai“. Pirmiausia mažiesiems skaitytojams buvo pristatyta sagos paplitimo XIII amžiuje istorija. Vaikai stebėjosi, kad senovėje sagos buvo prabangos ir kilmingumo ženklas.
   Sunku įsivaizduoti, kad ši aprangos detalė buvo išrasta prieš tris tūkstančius metų. Dar labiau neįtikėtina, kad Prancūzijos karaliaus apdare, kaip teigiama metraščiuose, buvo prisiūta net 13 600 sagų. Vėliau mažieji skaitytojai bandė suskaičiuoti, kiek jų rūbeliuose yra sagų. Rezultatas nustebino, nes sagų vaikų rūbeliuose rasta labai nedaug: po vieną-dvi arba nė vienos. 
   Antroje susitikimo dalyje bibliotekininkė pasiūlė vaikams prisiminti metų laikams būdingas spalvas ir spalvotomis sagutėmis juos pavaizduoti popieriaus lape. Metų laikų simboliu buvo pasirinktas medis. Pasidalinę į 4 grupeles, vaikai ėmėsi smagaus darbo. Netrukus vasaros medžio šakos pasipuošė ryškiaspalviais žiedais, pavasario – sprogstančiais rausvais pumpurais, rudens – krintančiais rudens lapais, o žiemos – mėlynai baltomis snaigėmis. Sujungę lapus vaikai labai nustebo – gimė didelis medis, sukurtas iš įvairiaspalvių sagučių.  
   Valandėlės pabaigoje bibliotekininkė pasidomėjo, ar vaikams pavyktų įsiūti sagą? Daugelis jų to nebuvo darę, todėl visi nusprendė pasimokyti kartu.

                                                                                        Aušra Kriščiūnienė,
                                                                                    Vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09