Renginiai

Rytmetys apie profesijas

  2017-10-30



Spalio 26-ąją Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Kai aš užaugsiu, būsiu...“, kuriame mintimis apie savo svajonių profesiją dalijosi Bariūnų vaikų darželio auklėtiniai.

   Spalio 26-ąją Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Kai aš užaugsiu, būsiu...“, kuriame mintimis apie savo svajonių profesiją dalijosi Bariūnų vaikų darželio auklėtiniai.
   Rytmečio metu buvo pasakojama apie žmonių pasirenkamas profesijas. Svarstyta, kodėl vieni renkasi tapti gydytojais, kiti – mokslininkais arba statybininkais.
   Vaikai taip pat  išsakė savo svajones, kuo norėtų būti užaugę. Rytmečio metu supažindinta su keturiolika profesijų. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė mažiesiems lankytojams paruošė su įvairiomis profesijomis susijusias užduotis. Ant popieriaus lapų buvo pavaizduoti žmogeliukai su tam tikrais daiktais, iš kurių vaikai turėjo atspėti, kokios tai profesijos atstovas. Darželinukai prie šių lapų priklijavo pavadinimus ir trūkstamus darbo įrankius. 
   Rytmečio pabaigoje biblioteka trumpam virto mažąja laboratorija. Pirmiausia vanduo buvo maišomas su raudonais maistiniais dažais, stebima, kaip keičiasi spalva. Vėliau į kitą stiklainį buvo pripilta aliejaus ir ant jo viršaus užpiltas raudonas, maistiniais dažais nudažytas vanduo. Visi prikaustę žvilgsnius stebėjo, kaip vanduo veržėsi į apačią, o aliejus kilo burbulais aukštyn. Eksperimento pabaigoje į šį turinį buvo įmesta tabletė, kuriai sureagavus su vandeniu įvyko „vulkano išsiveržimas“. 
   Pokalbiai, bendravimas, praktinė veikla – ugdo jaunosios kartos bendruosius ir specialiuosius gebėjimus.

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09