Apie mus

„Pamokos pėdsekio mokykloje“ – edukacinis rytmetys Pasaulinei gyvūnų globos dienai

  2017-10-30



Spalio 19-ąją Bariūnų bibliotekoje buvo minima Pasaulinė gyvūnų globos diena.

   Spalio 19-ąją Bariūnų bibliotekoje buvo minima Pasaulinė gyvūnų globos diena. Šia proga surengtas edukacinis rytmetys „Pamokos pėdsekio mokykloje“, kuriame dalyvavo Bariūnų vaikų darželio auklėtiniai.
   „Miško takeliu atkeliavo ruduo, atsinešdamas skraistėje šūsnį spalvotų lapų. Pro vieną jos kraštą išbiro grybų įvairių. Miškas suošė, žvėrys ir paukščiai sujudo. Laikas ruoštis – žiema jau ne už kalnų“ – kalbėjo ir rytmetį pradėjo bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė.
   Vaikams ant medžiagos buvo paruoštas stilizuotas miškas, kuriame jie galėjo pamatyti ir paliesti samanas, sausus medžio lapus ir jų sėklas, pušų spyglius... Bibliotekininkė mažiesiems rodė korteles su gyvūnų vaizdais ir jų pėdų įspaudais. Trumpai buvo papasakota apie miško gyventojus: ką jie ėda, kur gyvena, kokius garsus skleidžia. Vaikučiai korteles ir įvairius puikiai pažįstamus medžių lapus suklijavo ant stilizuoto miško.
   Rytmečio pabaigoje buvo skaitoma interaktyvi S. Paltanavičiaus gausiai iliustruota gamtos pažinimo knyga „Metų ratas“. Laikant planšetinį kompiuterį virš knygoje pateiktos nuotraukos, buvo galima stebėti atgijusius paveikslėlius, trumpus gyvūnijos pasaulio vaizdo įrašus.
   Taigi mažieji lankytojai turėjo galimybę paliesti, pamatyti ir iš arčiau susipažinti su juos supančiu margu augalų ir gyvūnų pasauliu.


Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09