Apie mus

Naujienos

  2017-10-30



Skaistgirio filialas kartu su dar keletu miestelio visuomeninių organizacijų dalyvauja respublikiniame saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“.

  Skaistgirio filialas kartu su dar keletu miestelio visuomeninių organizacijų  dalyvauja respublikiniame saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“. Vykdant šį projektą biblioteka bendradarbiauja su Skaistgirio vaikų dienos centru „Draugystės tiltas“. Spalio 25 dieną bibliotekoje vyko piešimo popietė.
   Žinodami, kad šio projekto simbolis katinas, pabandėme diskutuoti, kodėl pasirinktas būtent šis gyvūnas?. Tikriausiai joks kitas naminis gyvūnas nėra apgaubtas tokios paslapties kaip katė. Yra gausybė patarlių ir prietarų apie šiuos gyvūnus. Manoma, kad katė – išminties, sumanumo, paslapties simbolis. Su vaikų dienos centro lankytojais pabandėme sukurti savą, spalvingą, akutėmis žybsintį katinuką. Piešinius pradėjome piešti pagal fraktalų piešimo instrukciją. Po to apvedžiojome pasirinktą katinuko trafaretą ir spalvinome. Kad katinukas būtų panašus į atšvaitą, reikėjo pasirinkti ir priderinti spindinčias akis. Kai piešiniai buvo baigti, katinukai mielai žybsėjo akutėmis, primindami apie atšvaitų svarbą tamsiu paros metu. Penkiolikai popietės dalyvių buvo padalinti atšvaitai, palinkėta saugaus kelio į biblioteką ir iš jos.

Jolanta Jatulienė
Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09