Apie mus

Naujienos

  2017-11-03



Lapkričio 2 dieną Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko Dariaus Rekio naujos poezijos knygos „Pražydusios klumpės” pristatymas ir susitikimas su autoriumi.

   Lapkričio 2 dieną Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko Dariaus Rekio naujos poezijos knygos „Pražydusios klumpės” pristatymas ir susitikimas su autoriumi. Joniškio literatų klubas „Audruvė” užmezgė ryšius su kraštiečiu, kuris gimė Alselių kaime Joniškio rajone ir šiuo metu vėl sugrįžo gyventi į mūsų rajoną Gaižaičių kaimą. Dariaus darbovietė yra Klaipėdos universitetas, kuriame jis mokėsi, apsigynė disertaciją.
   Darius Rekis yra išleidęs tris knygas. Eilėraščių knygą „Pasislėpusios  saulės šviesoj“ (2011 m.), apysaką jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą“ (2014 m.) ir naujausioji, vakaro metu pristatyta, knyga „Pražydusios klumpės“ (2016 m.). Apie pastarąją knygą kalbėjo ir autorių pristatė lituanistė Aušra Lukšaitė-Lapinskienė. 
   Darius Rekis sakė, kad rašymas jam yra toks užsiėmimas, kaip kitiems vyrams medžioklė ar žūklė. Netikėtai gimusios mintys užrašomos telefone, kompiuteryje, o paskui iš jų šlifuojami eilėraščiai. Autorius išdavė paslaptį, kad leidykla „Alma litera“ kitais metais ketina išleisti dar vieną jo knygelę vaikams, tad šis susitikimas su joniškiečiais skaitytojais buvo pirmas, bet ne paskutinis.
    Poetiškas dainas vakaro svečiams dovanojo merginų trio, vadovaujamas Editos Žarkauskaitės.

Vijoleta Kuprevičienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09