Renginiai

Visagalė poezija

  2017-11-08



Kas nuskaidrina sielą, pakelia virš kasdienybės rūpesčių, tačiau kartu priverčia apmąstyti savo būtį? Muzika ir poezija.

   Kas nuskaidrina sielą, pakelia virš kasdienybės rūpesčių, tačiau kartu priverčia apmąstyti savo būtį? Muzika ir poezija. Tuo buvo galima įsitikinti penktadienio vakarą, kai Joniškio Raudonojoje sinagogoje vyko tikra poezijos ir muzikos puota. Talentingas, Dievo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės apdovanotas poetas Rimvydas Stankevičius ir jaunas aktorius, bardas (joniškietis!) Mindaugas Ancevičius.
  Rimvydas Stankevičius platesnei auditorijai žinomas kaip savaitraščio „Mūsų Respublika“ žurnalistas, kurio straipsniai, mintys daugelį nepalieka abejingų, nepaviršutiniškai atliepia į šių dienų aktualijas. Rimvydas jau nuo 1996 metų yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys, išleidęs vienuolika knygų. Jo naujausia poezijos knyga, kuri buvo pristatyta joniškiečių bendruomenei „Šermuonėlių mantija“ yra įtraukta į „Metų knygos“ rinkimus (kviečiu balsuoti!). Autorius paskaitė eilėraščių iš šios knygos, prisiminė savo kelią į literatūrą. Kai mirė Justinas Marcinkevičius, visų žvilgsniai nukrypo būtent į Rimvydą, ir tą kartą jo žodžiai smigo į daugelio širdis, tai jis pakėlė tą menamą poezijos vėliavą ir neša iki šiol...
   Aktorių Mindaugą Ancevičių Rimvydas pristatė kaip savo jaunąjį draugą, kurio akys „geros ir šviečiančios“, kurio muzika pažadina poezijos posmus ir leidžia jiems suskambėti naujai, neįprastai. Žinoma, Mindaugas Joniškyje turi savų, jo išsiilgusių gerbėjų būrį. 
    Joniškio Raudonoji sinagoga buvo pilnutėlė. Ir kas sakė, kad poetai šiais laikais nerenka pilnų salių?
   Tai buvo paskutinis renginys iš projekto, skirto kraštiečiui rašytojui Jonui Avyžiui „Gyvenimas – tai nesibaigiantis kūrybos procesas“. Renginius rėmė Lietuvos kultūros taryba.

                                                                                                                                              Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09