Apie mus

Portretinių fotografijų paroda

  2017-11-10



Portretinių fotografijų paroda „Šimtmetį menatys vingiai".

  Portretinių fotografijų paroda „Šimtmetį menatys vingiai".                
 Paroda organizuojama minint šimtąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines. Parodos autorė- fotografė Virginija Olišauskaitė-Norkuvienė (VirginijaON). Virginija kilusi iš Joniškio rajono, kelis metus lankė Joniškio meno mokyklą.
  Parodos idėja - įamžinti mūsų tėvų ir senolių veidus, kurie kaip istoriniai dokumentai - tikri, nesumeluoti, nepadailinti. Portretinių fotografijų paroda skirta tiems, kurie neabejingi laiko tėkmei.
  Autorės sumanymas, buvo užfiksuoti senolius jų natūralioje aplinkoje, mėgstamoje vietoje (kur tai bebūtų - virtuvės tamsiausias kampelis, sena klėtis, sode žydintis gėlynas ir pan.). Ieškodama išskirtinių veidų, unikalių kadrų autorė Virginija ON aplankė Klaipėdos, Palangos, Joniškio,  Kelmės, Kaišiadorių, Telšių  ir kitus rajonus. 
  Autorė Virginija ON dėkoja visoms savivaldybėms ir seniūnijoms už bendradarbiavimą, senoliams už pasitikėjimą ir atvirumą. Kaip padėką, šią parodą autorė pristato įvairiuose Lietuvos rajonuose. Iki gruodžio 1 d. ji bus eksponuojama Joniškio viešosios bibliotekos skaityklos languose.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09