Apie mus

Naujienos

  2017-11-16



Rudenišką ir šiltą lapkričio dešimtosios popietę į Skaistgirio biblioteką rinkosi poezijos mylėtojai.

  Rudenišką ir šiltą lapkričio dešimtosios popietę į Skaistgirio biblioteką rinkosi poezijos mylėtojai. Popietėje „Išėjusiems atminti...“ viešėjo Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Silvija Povilaitytė ir Joniškio literatų klubo „Audruvė“ narė Regina Briedytė.
   Silvija Povilaitytė labai džiaugėsi, kad tarp suaugusių skaistgiriečių yra didelis būrys Skaistgirio gimnazijos moksleivių ir jų mokytojų, kad vis dar moksleivių tarpe yra besiklausančių ir besigėrinčių poezija. Mokytoja Diana Kalnienė sakė, kad šie mokiniai yra bandę kurti ir iki šiol dar kuria eiles.
Po šiltų žodžių aktorė pirmiausia paskaitė keletą Jono Jaro eilėraščių, vienas iš jų yra dedikuotas būtent jai. Vėliau buvo skaitoma kitų jai pažįstamų rašytojų poezija, tarp jų ir Onos Mikalauskienės eilės. Vienas gražiausių eilėraščių aktorei – eilėraštis „Balta skarelė“. 
    Trykštančia energija, džiugiais eilėraščiais ir gera nuotaika visus popietės dalyvius užkrėtė Reginos Briedytės poezija, kurioje kalbama apie jaunimą, save pačią ir senatvę. Taip pat buvo klausomasi ir rimtesnių eilių, pvz.: apie laiką, žmogaus gyvenimo prasmę.
    Vėliau Silvija Povilaitytė skaitė savo kūrybos eilėraštį „Odė mano vaikystės miestui“, diskutavo su moksleiviais, kaip gimsta eilėraštis: ar mąstant, ar galvojant, o gal kartais ir iš skausmo? Dalyviai aktyviai įsijungė į prisiminimus apie didį žmogų, mūsų kraštietį Rimantą Vaitiekūną, prisiminimais dalijosi buvusi Skaistgirio gimnazijos mokytoja Sofija Pličaitė. 
    Abi poezijos kūrėjos pasirašė Skaistgirio bibliotekos svečių knygoje.
Renginio pabaigoje kūrėjoms padovanotas nedidelis žibintas, kad niūriais ir ilgais vakarais šviestų joms ir suteiktų naujų minčių, gražių žodžių, kad vėl gimtų nauji eilėraščiai. Neatsisveikinome, tik susitarėme vėl kada nors susitikti...

                                                                             Skaistgirio filialo vedėja Lijana Degimienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09