Apie mus

Naujienos

  2017-11-16



Linkaičių filiale lapkričio 14 d. paminėtos švedų rašytojos Astridos Lindgren 110-osios gimimo metinės.

  Linkaičių filiale lapkričio 14 d. paminėtos švedų rašytojos Astridos Lindgren 110-osios gimimo metinės. Ta proga surengta viktorina iš populiariausios jos knygos „Pepė Ilgakojinė“. Į renginį atvyko Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos penktokai su lietuvių kalbos mokytoja Jūrate Armonavičiene. Kartu tai buvo ir netradicinė lietuvių kalbos ir literatūros pamoka.
   Bibliotekininkė papasakojo moksleiviams apie ką tik prasidėjusią Šiaurės šalių bibliotekų savaitę, kuri Lietuvoje organizuojama jau dvidešimtą kartą. Renginio dalyviai buvo supažindinti su A. Lindgren biografija ir kūryba. Penktokai susidomėję apžiūrėjo 1995 m. darytą nuotrauką, kurioje įamžintas tuometinio mūsų rajono mero J. Sperausko ir tuometinės Joniškio Viešosios bibliotekos direktorės V. Volkovienės susitikimas su rašytoja A. Lindgren Vimerbio miestelyje, Švedijoje. Vaikai sužinojo, kaip įamžintas rašytojos atminimas, kam skiriama jos premija ir kokie lietuvių kūrėjai buvo nominuoti šiam garbingam literatūriniam apdovanojimui. 
   Paskui penktokų mokytoja J. Armonavičienė ir bibliotekininkė pakvietė vaikus įsitraukti į nuotaikingas viktorinos užduotis, paragino viską atlikti linksmai, su humoru, pajusti rašytojos sukurtų knygų veikėjų dvasią. Renginio dalyviai atsakė į įvairius klausimus, prirašė įdomias pabaigas Pepės Ilgakojinės sakiniams, kūrė pasakojimus pagal pateiktas iliustracijas. Vaikai išbandė Pepės Ilgakojinės mėgstamą žaidimą – daikteliavimą. Daikteliauti – tai rasti kokį nors pamestą daiktą ir įdomiai papasakoti, kur galima jį pritaikyti. Maištingajai rašytojos knygos veikėjai tai sekdavosi labai gerai, netrūko išradingumo ir renginio dalyviams, radusiems įvairių daiktų ant bibliotekos grindų. 
   Nė viena Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Linkaičių bibliotekoje neapsieina be Padaužų kaimo vaikų mėgstamo žaidimo – atspėti, kiek butelyje žirnių (pupelių, kukurūzų). Jį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Nugalėtojas visada apdovanojamas prizu. Šįkart taikliausiai spėjo Arimantas.
   Dar viena užduotis slypėjo senoviškame lagamine. Jame buvo paslėptas daiktas, naudojamas bibliotekoje, ir vaikams reikėjo atspėti, kas tai. Deimantei pavyko: ji atspėjo, kad tai skaitytojo formuliaras.
Renginio pabaigoje visi buvo apdovanoti spalvingais Šiaurės šalių bibliotekos savaitės knygų skirtukais.

 Aleksandra Stulginskienė
      Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09