Apie mus

Naujienos

  2017-12-05



Lapkričio mėnesį Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Stungių filiale vyko renginių ciklas apie dvi egzotines šalis: Indiją ir Japoniją.

   Lapkričio mėnesį Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Stungių filiale vyko renginių ciklas apie dvi egzotines šalis: Indiją ir Japoniją.
 Popietėje „Indija – paslapčių ir egzotikos kraštas“ dalyvavo ir įspūdžiais iš kelionės dalijosi joniškietės Gintarė Valuckytė ir Violeta Tuomaitė. Sklindant saldžių smilkalų kvapui, bibliotekininkė Diana Kidelienė pakvietė visus virtualiai bei pasakojimų pagalba pakeliauti po šią nuostabią ir kontrastų pilną šalį. Viešnios į Indiją keliavo pirmą kartą. Pagrindinis kelionės tikslas – dalyvauti Pasaulio kultūrų festivalyje Delyje, kurį organizavo Pasaulinė organizacija „Gyvenimo menas“. Šiame festivalyje dalyvavo daugiau kaip 3,75 milijonų pasekėjų iš viso pasaulio, užsiimančių joga, meditacija, kvėpavimo technikomis, besimokančių sąmoningo gyvenimo būdo.
   Keliautojoms didžiulį įspūdį paliko 21 kilometro žygis aplink šventąjį kalną Govardhaną. Tačiau kalno taip ir nepamatė, nes žygis prasidėjo ir pasibaigė mieste, žygiuojant asfaltu, kur abiejose kelio pusėse sėdėjo elgetos ir tiesė purvinas rankas, o medžiuose kažkas knibždėjo ir judino šakas. Vaizdingą ir emocionalų pasakojimą keliautoja paįvairino asmeninėmis nuotraukomis, kuriose atsispindėjo vietinių žmonių gyvensena, gamta, architektūra.
   Antroje renginio dalyje buvo skaitomas indų pasakojimas apie svarbiausias žmogaus gyvybės galias, diskutuojama kaip gerinti sveikatą, bendrą savijautą, kaip susitvarkyti su neigiamomis emocijomis. Buvo atliekama kvėpavimo technika bei trumpa meditacija, kurią vedė Gintarė Valuckytė, praktikuojanti jogą jau daugelį metų.
   Popietė „Japoniškos tradicijos ir kultūra“ vyko Daukšių knygų išdavimo punkte. Įspūdžiais iš kelionių po Japoniją dalijosi stungietė Kristina Plavičiutė. Keliautoja renginio dalyviams papasakojo apie aplankytas vietas, japonų kultūrą, kalbą. Didelį įspūdį jai paliko japonų draugiškumas, paslaugumas, švara ir tvarka. Popietės dalyviams buvo suteikta galimybė pamatyti ir apsivilkti tradicinį japonų rūbą – kimono. Bibliotekininkė D. Kidelienė pristatė ir parekomendavo perskaityti knygą A. Golden „Geišos išpažintis“. 
   Antroje renginio dalyje vyko kūrybinis užsiėmimas „Tapyba ant šilko“. Daukšių moterys su begaliniu džiaugsmu pasinėrė į kūrybinį procesą. Liejant dažus ant šilko ėmė ryškėti drugeliai, įvairiaspalvės gėlės.
Diana Kidelienė
Stungių filialo vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09