Apie mus

Bibliotekos bičiulių popietė Plikiškių bibliotekoje

  2017-12-06



Lapkričio 30 dieną Jono Avyžiaus Viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko popietė

   Lapkričio 30 dieną Jono Avyžiaus Viešosios bibliotekos Plikiškių filiale vyko popietė „Kartu su knyga prisiglauskim prie skubančio laiko“. Į renginį atvyko Joniškio rajono savivaldybės J. Avyžiaus VB Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė ir vyresnioji bibliotekininkė Rita Brazauskienė. Kartu su viešniomis atskubėjo poetė, Joniškio literatų klubo „Audruvė“ narė, Regina Briedytė.
   Bibliotekos darbuotojos pakvietė būti aktyviems ir prisijungti prie akcijos „Knygų Kalėdos“, pasidalino mintimis iš perskaitytų knygų, skaitė jų ištraukas, diskutavo su popietės dalyviais apie moterišką laimę, gyvenimo prasmę. E. Šukienė papasakojo apie Viešosios  bibliotekos vykdytą šimtmečio iniciatyvų projektą „Didžiuotis. Būti. Kurti: MES – šimtmečio istorijos dalis“ ir ta proga išleistą nuotraukų ir sveikinimų albumą. Visiems buvo smagu klausytis Reginos Briedytės skaitomų eilėraščių ir sužinoti, kaip gimsta jos eilės, kaip ateina įkvėpimas kurti. Gitaros akordais ir dainomis susirinkusiųjų nuotaiką praskaidrino Plikiškių  bibliotekos skaitytoja Darija Jokštytė. Viešnios organizavo loteriją, kurios metu 2 skaitytojos laimėjo po knygą, kitiems atiteko šventiniai „Knygų Kalėdų“ skirtukai. Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė supažindino skaitytojus su „Metų knygos 2017“ penketuku suaugusiems, pakvietė skaityti ir balsuoti už patikusias knygas. 
Popietės pabaigoje buvo padėkota viešnioms už pristatytas knygas, eiles, dainas, palinkėta jaukaus adventinio laikotarpio ir gražių artėjančių didžiųjų metų švenčių. 
   Bibliotekos bičiulių pokalbis dar ilgai tęsėsi prie arbatos puodelio vartant popietės metu pristatytas knygas – Mildos Le „Moters dienoraštį“, Janinos Radvilės „Niekada nevėlu gyventi“, Paul Kalanithi „Įkvėpti tylą“ ir kitas.
Aušra Kriščiūnienė
Vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09