Apie mus

Naujienos

  2017-12-13



2017-uosius Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė poeto Kazio Bradūno metais, tad gruodžio 11d. popietę, bibliotekos skaitykloje vyko 100-ųjų poeto gimimo metinių minėjimas.

   2017-uosius Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė poeto Kazio Bradūno metais, tad gruodžio 11d. popietę, bibliotekos skaitykloje vyko 100-ųjų poeto gimimo metinių minėjimas. Renginyje dalyvavo ir nuoširdžiais prisiminimais dalijosi poeto dukra Elena Bradūnaitė-Aglinskienė, eiles deklamavo aktorius Andrius Bialobžeskis.
   E. Bradūnaitė-Aglinskienė pasakojo, kad tėvelis įskiepijo didžiulę meilę Lietuvai, kalbai, tautai. Nors pati užaugo Jungtinėse Amerikos Valstijose, tėvelio buvo raginama nepamiršti lietuvių kalbos, tautinių dainų, savo etninės kilmės. Važinėdama po visą Lietuvą ir dalyvaudama renginiuose, Elena įprasmina tėvelio atminimą ir prisideda prie jo 100-ųjų gimimo metinių minėjimo. Renginio metu buvo parodytos dokumentinio filmo ištraukos, kuriose K. Bradūnas pasakojo savo pasitraukimo į vakarus ir sugrįžimo į Lietuvą istorijas, skaitė savo eiles. 
   Susitikimą praturtino aktoriaus A. Bialobžeskio deklamuojamos poeto eilės. Pabaigoje, Elena Bradūnaitė-Aglinskienė pasidalino tėvelio devizu: „Parvežkit Lietuvai pasaulį, o pasauliui pristatykite Lietuvą!“. 
   Džiaugiamės tokiu šiltu susitikimu ir dėkojame Žiemgalos-Aukštaičių kultūros draugijos Joniškio skyriui už pagalbą ir iniciatyvą organizuojant renginį.

Eglė Šukienė,
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09