Renginiai

Pasakų popietė

  2017-12-20



Gruodžio 19 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Rudiškių filiale vyko popietė „Gražiausia pasaka man ta, kurią man sekdavo mama“.

     Gruodžio 19 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Rudiškių filiale vyko popietė „Gražiausia pasaka man ta, kurią man sekdavo mama“. 
     A. Lindgren yra pasakiusi, kad žmonės būtų laimingesni gavę lėlių ir pasakų knygelių. Pasak D. Saukos „Pasaka – pati įdomiausia, sudėtingiausia, daugiausia galvosūkių kelianti liaudies kūrybos dalis, kur išmonė įgauna neišmatuojamą erdvę, kur kuriamas ypatingo patrauklumo ir įdomumo pasaulis, atsiveriantis jau tariant pirmuosius žodžius Seniai seniai...“.
     Bibliotekininkė vaikams papasakojo, kad pasakos nėra šiuolaikinio žmogaus išradimas, jos atkeliavo iš seniausių laikų. Visose pasaulio šalyse vaikams sekamos pasakos apie milžinus ir nykštukus, princus ir princeses. Vaikams  pasakos padeda susikurti savą svajonę. Klausydamas pasakos vaikas susitapatina su herojais ir supranta, kad norint pasiekti sėkmę ir pergalę, būtina įdėti daug pastangų. Pasakos lavina vaiko kūrybinę saviraišką.
    Dabar pasakos vis rečiau skaitomos, prioritetas teikiamas vaizdinėms priemonėms. Pasakos nėra tik pasakojimai prieš miegą, todėl nutarėme pasakas pažaisti. Pasiskirstę vaidmenimis ir išgirdę skaitomoje pasakoje savo personažo vardą, vaikai turėjo apibėgti kėdę ir vėl atsisėsti. Tad jie ne tik atidžiai klausėsi, bet ir smagiai pasimankštino. Iš viso pasektos ir suvaidintos trys pasakos: „Pasaka apie Karalių ir Karalienę“, „Ropė“ ir „Raudonkepuraitė“. 
     Po šauniai praleisto laiko, vaikams palinkėta gražaus Kalėdų laukimo, o atostogų metu paskatinta paskaityti mėgstamų knygų, kad ir pasakų...

Rudiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Lacienė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09