Renginiai

Pristatyta pirmoji literatės knyga

  2018-01-11



Sausio 10 dienos popietę Viešojoje bibliotekoje pristatyta joniškietės literatės Kilnutės Riškuvienės knyga „55 atsigręžimai“.

   Sausio 10 dienos popietę Viešojoje bibliotekoje pristatyta joniškietės literatės Kilnutės Riškuvienės knyga „55 atsigręžimai“. Pirmojoje Joniškio „Audruvės“ literatų klubo narės knygoje 55 miniatiūros, simboliškai atspindinčios nueitus gyvenimo metus.
    Gausiai bibliotekos skaitykloje susirinkusiems literatūros mylėtojams apie knygos gimimą kalbėjo jos sudarytoja Loreta Ripskytė.  Jautrios, gyvenimo patirčių ir sustabdytų akimirkų miniatiūros iliustruotos pačios autorės fotografijomis. Renginio vedėja Alina Jonaitienė provokavo Kilnutę Riškuvienę atviravimams apie tai, kas paskatino gimti tiems mažiems literatūriniams stebuklams, kokie gyvenimo įvykiai turėjo didžiausios įtakos kūrybiniams impulsams. „Ar liūdžiu, ar džiaugiuosi, visada noriu pasikalbėti. Savo kūryboje taip pat kalbuosi su tais, kurie mane girdi“,− tokiais žodžiais Kilnutė Riškuvienė į skaitytojų rankas palydėjo savo pirmąją knygą, tikėkimės − ne paskutinę. 
    Knygos pristatyme skambėjo „Aušros“ gimnazijos jaunųjų atlikėjų muzikiniai intarpai, skaitovai iš Mato Slančiausko progimnazijos paskaitė miniatiūrų iš „55 atsigręžimų“ . 

                                                                                                                  

Dalia Norvaišienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09