Renginiai

2018

  2018-01-11



Sausio 9 d. Linkaičių filiale surengta popietė „Renkame Metų knygą“.

   Sausio 9 d. Linkaičių filiale surengta popietė „Renkame Metų knygą“. Filialo skaitytojai šioje akcijoje dalyvauja septintą kartą. Buvo pristatytas ekspertų sudarytas paauglių kategorijos knygų penketukas: D. Opolskaitės „Ir vienąkart, Riči“, I. Ežerinytės „Sutikti eidą“, L. Varslauskaitės „Mano didelis mažas Aš“, R. Šerelytės „Žvaigždžių medžiaga“ ir R. Skučaitės „Tai priimkit, kas priklauso“.
   Šiuos kūrinius pristatė, nuomonėmis, įspūdžiais dalijosi „Aušros“ gimnazijos moksleiviai Rimantė Stankūnaitė ir Paulius Katiliavas, Bendraminčių klubo narės Aldona Mameniškienė ir Jurgita Katiliavienė. Buvo surengta penketuko autorių knygų parodėlė,  parengtas lankstinukas su svarbiausia informacija apie nominuotas knygas, pateiktos autorių mintys apie kūrybą, skaitymą. Popietės dalyvių nuomone, penketuko knygos įdomios, jose nagrinėjamos aktualios temos, sukurti įsimintini veikėjų paveikslai. Įdomu tai, kad net trijų knygų pagrindiniai veikėjai – vaikinai. Popietės dalyviai pastebėjo, kad itin įdomūs ir patrauklūs močiučių paveikslai. Įvyko nuoširdi diskusija apie mokyklą, šeimą, kasdienybę ir tai, kas nekasdieniška. 
   Bibliotekininkė priminė, kad balsuoti už labiausiai patikusią knygą galima iki vasario 18 dienos, o laureatai visose kategorijose (vaikų, paauglių, suaugusiųjų ir poezijos) bus apdovanojami tradicinėje Vilniaus knygų mugėje.

Aleksandra Stulginskienė
Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09