Renginiai

„Atminimo liepsnelės“ sušvito Jurdaičiuose

  2018-01-17



Sausio 12-ąją Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių filialo bibliotekininkė Diana Užkuraitienė sukvietė jaunuosius skaitytojus į kūrybinių dirbtuvių popietę „Atminimo liepsnelės“.

   Sausio 12-ąją Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių filialo bibliotekininkė Diana Užkuraitienė sukvietė jaunuosius skaitytojus į kūrybinių dirbtuvių popietę „Atminimo liepsnelės“. Jos metu vaikai mokėsi žvakių liejimo meno.
   Ši diena pasirinkta ne atsitiktinai. Minėdami Laisvės gynėjų dieną, vaikai liejo žvakeles iš trijų spalvų: geltonos, žalios ir raudonos. Visi renginio dalyviai žinojo, ką reiškia šios trys spalvos, o vyresnieji tiksliai nurodė ir priežastį, kodėl pasirinkta žvakeles gaminti būtent šią dieną. 
    Kūrybinės popietės metu išlieta 12 trispalvių žvakelių, kurias liejant reikėjo kruopštumo, kantrybės, atidumo bei tikslumo. Vaikai su šia užduotimi puikiai susitvarkė. Padarytos žvakelės buvo paliktos vienai parai, kad sustingtų ir įgautų formą. Sausio 13-osios pavakare visi kūrybinių dirbtuvių dalyviai susirinko į biblioteką paminėti šios svarbios datos. Žvakelės jau buvo visiškai sustingusios, todėl buvo galima pasidžiaugti kruopštaus darbo rezultatais. Vaikai nuoširdžiai džiaugėsi savo darbeliais ir galimybe kitaip paminėti šią svarbią dieną. Renginio pabaigoje buvo uždegtos žvakelės ir tylos minute pagerbti 1990 m. sausio 13-osios naktį žuvę Laisvės gynėjai.

Jurdaičių filialo vyresn. bibliotekininkė
Diana Užkuraitienė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09