Renginiai

2018

  2018-01-30



Sausio 25 d. Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė lankėsi Žagarės gimnazijoje.

    Sausio 25 d. Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė lankėsi Žagarės gimnazijoje. Bibliotekininkė vyko su misija: supažindinti ketvirtokus su akcija „Renkame Metų knygą“. Mokiniams buvo pristatytas vaikų kategorijos knygų penketukas: Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“, Ilonos  Ežerinytės „Šunojaus diena“, Gajos G. Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“, Rebekos Unos „Aš esu Tomas, seklys“ ir Virgio Šidlausko „Ulfas ir stebuklinga barzda“.
  Bibliotekininkė Vitalija trumpai pristatė keturias metų knygos rinkimuose dalyvaujančias knygas (ir pakvietė jas perskaityti), o E. Daciūtės paveikslėlių knyga „Laimė yra lapė“ pristatyta neįprastai – išklausytas garso įrašas. Knygą vaizdžiai ir įtaigiai perskaitė aktorė Lina Budzeikaitė. Klausydamiesi  skaitomo teksto ketvirtokai visi kartu vertė knygos puslapį po puslapio ir apžiūrinėjo subtilius piešinius, atskleidžiančius jautriai nuotaikingą, šviesiai oranžinę berniuko ir lapės draugystės istoriją, kurioje yra ir praradimo liūdesio, ir atradimo džiaugsmo. Na, ir, žinoma, laimės. 
    Pamoka prabėgo nepastebimai. Vaikai palinkėjo rašytojai  Evelinai sėkmės Metų knygos rinkimuose, o sau – nuolat priminti: laimė yra skaityti knygas. O bibliotekininkė priminė, kad balsuoti už labiausiai patikusią penketuko knygą galima iki vasario 18 d., o patogiausia tai padaryti internetu.

Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09