Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-02-02



Sausio 17–31 dienomis Bariūnų bibliotekoje vyko rytmečiai „Raides pažinkime kitaip – per meno pasaulį“, kuriuose dalyvavo Bariūnų vaikų darželio vaikai.

   Sausio 17–31 dienomis Bariūnų bibliotekoje vyko rytmečiai „Raides pažinkime kitaip – per meno pasaulį“, kuriuose dalyvavo Bariūnų vaikų darželio vaikai.
   Bibliotekai skendint prietemoje mažieji lankytojai smalsiomis akutėmis sekiojo šviečiančių molbertų švieseles.
   Pirmiausia vaikams buvo pasakojama apie raides, jų pažinimą, pirmųjų skiemenų tarimą ir jungimą į vieną žodį, iš kurių vėliau sudedamas visas sakinys. Sakinys po sakinio, štai ir perskaityta knyga.
   Pirmąją savaitę vaikams bibliotekininkė skyrė linksmą kūrybinį darbą – nupiešti savo vardo pirmąją raidę sniego karalystėje. Linksmai nusiteikę ir nuolat stebėdamiesi, brūkšnelis po brūkšnelio, mažieji kūrėjai piešė ant šviečiančių molbertų savo pasaką. Kiekvienas iš jų galėjo stebėti savo draugo kūrinį, jo nuotaiką, net ir patį judriausią vaiką šis užsiėmimas nuramino ir įtraukė į kūrybinį procesą.
   Kitą savaitę mažiesiems smalsuoliams teko piešti pačią gražiausią raidę kosmoso platybėse. Nupieštos įvairios žvaigždžių formos, kometos, planetos, dulkių debesys apsupo pieštas raides, taip įtraukdami jas į beribę erdvę. 
Paskutiniuose užsiėmimuose dalyvavo patys mažiausi vaikučiai. Jų pieštuose darbeliuose vyravo įvairių formų linijos, spalvų įvairovė, atsispindėjo skirtingos nuotaikos. 
  Šie užsiėmimai lavino vaikų meninį gebėjimą, ugdė pasitikėjimą savimi ir aktyvino bendravimą su draugais.


Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09