Renginiai

2018-ieji – Lietuvos šimtmečio metai

  2018-02-02




   ŠIMTMETIS – sėkmės istorija, kurią kūrė visi Lietuvos žmonės ir užsienyje gyvenantys lietuviai – mūsų seneliai, proseneliai, tėvai, mes. Daugelis savo šeimose turime dar gyvų prisiminimų apie signatarus, diplomatus, ūkininkus, partizanus, dvasininkus, sportininkus, mokytojus, Pasaulio teisuolius, Sąjūdžio dalyvius, mokslininkus ar savanorius. Tai mūsų herojai, mūsų Lietuva.
   Švenčiame ne vieną datą, o Šimto metų sėkmės istoriją, kurią kūrėme visi. Todėl pasitikdami Šimtmetį kviečiame pažinti mūsų pasiekimus ir iššūkius, švęsti Vasario 16-ąją ir toliau kurti mūsų Lietuvą.
   Vasario 16-oji yra žmonės ir įvykiai, kėlę ir stiprinę mūsų kraštą, o tuo pačiu ir mes – kiekvienas sąmoningai mąstantis lietuvis. Švęsime Lietuvos valstybingumo 100-metį visus metus: kviesime prisijungti prie įvairių akcijų („Šimtmečio mažylio“ pagerbimo, „Šimtmečio knygos“ rinkimo, „Šimtmečio skaitytojo“ apdovanojimo), dalyvauti viktorinoje „Šimtmečio greitkeliu“ ir kituose renginiuose. Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka ir jos filialai kviečia švęsti Lietuvos gimtadienį!
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09