Renginiai

Plikiškių biblioteka pasitinka Valstybės jubiliejų

  2018-02-12



Plikiškių biblioteka, pasitikdama Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį, prisijungė prie Joniškio kultūros centro inicijuotos pilietiškumo akcijos „Laisvės skrydis“.

   Plikiškių biblioteka, pasitikdama Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį, prisijungė prie Joniškio kultūros centro inicijuotos pilietiškumo akcijos „Laisvės skrydis“. Vasario 2 dieną bibliotekininkė kartu su Plikiškių kaimo bendruomenės „Šaltinis“ pirmininku Vaclovu Martinaičiu pagamino Lietuvos vėliavos spalvomis papuoštus paukščius ir įkurdino juos pievelėje prie Plikiškių kaimo kryžiaus. Šie paukščiai pasitinka kiekvieną, atvykstantį į kaimą, ir primena apie artėjantį prasmingą valstybės jubiliejų.
   Nuo vasario 1 dienos veikia senovinių daiktų paroda „Daiktai, menantys šimtmetį“. Parodos eksponatai iš buvusios Kalvių mokyklos muziejaus fondų supažindina lankytojus su senoviniais namų apyvokos daiktais. Bibliotekoje vedami edukaciniai pokalbiai mokiniams apie šių daiktų paskirtį. 
   Demonstracinėje sienelėje lankytojus pasitinka piešinių paroda „Šimtmečio Lietuva mano akimis“. Džiugu, kad savo darbus šiam gražiam valstybės jubiliejui sukūrė ne tik mažieji skaitytojai, bet ir suaugusieji. 
   Renginių ciklą, skirtą Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui, užbaigs vasario 15 dieną bibliotekoje organizuojama vaizdo medžiagos peržiūra ir aptarimas „Istorinės atminties valanda“. Ta pačia proga bus pristatytas ir kraštotyrinis darbas „Plikiškių kaimo praeitis, dabartis, žmonės“.
                                 Aušra Kriščiūnienė
                              Vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09