Renginiai

Netradicinės geografijos pamokos Žagarės bibliotekoje

  2018-02-12



Sausio mėnesį Žagarės bibliotekoje buvo eksponuojama atvirlaiškių paroda „100 sveikinimų Lietuvai“.

  Sausio mėnesį Žagarės bibliotekoje buvo eksponuojama atvirlaiškių paroda „100 sveikinimų Lietuvai“. 
  Rugpjūčio mėnesį Viešoji  biblioteka pradėjo vykdyti šimtmečio iniciatyvų projektą „Didžiuotis. Būti. Kurti: MES – šimtmečio istorijos dalis“ ir išsiuntė 100 atvirlaiškių į įvairių pasaulio šalių ir miestų bibliotekas su žinia apie artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.
  Atvirlaiškyje prašyta atgalinio ryšio – kad adresatas gavęs žinią, atsiųstų sveikinimą Lietuvai artėjančio jubiliejaus proga. Biblioteka sulaukė daugiau nei 40 grįžusių atvirlaiškių iš įvairių šalių bibliotekų – Australijos, Vatikano, Azerbaidžano, Ispanijos, Švedijos, Airijos, Vokietijos ir kitų. Vienuose buvo vaizduojama gamta, kituose –  istorinės tos šalies vietos, asmenybės, bibliotekos. 
  Į biblioteką apžiūrėti parodos užsuko Žagarės gimnazijos geografijos mokytoja Alma Kančelskienė su šeštokais. Mokytoja rodydama kurios nors šalies atvirlaiškį mokinių klausė apie tos šalies geografinę padėtį, sostinę, kalbą, vėliavą, kuo šalis yra garsi. Apžiūrėję visą parodą, mokiniai išrinko gražiausią atviruką iš Naujosios Zelandijos. Egzotiškiausia šalis jiems atrodė Australija. 
  Mokytoja labai džiaugėsi netradicine pamoka, todėl tokias pat pamokas vedė dar dviems klasėms. Mokiniams patiko pamokos kitaip – jie apžiūrinėjo atvirlaiškius, skaitė užrašus ant jų. Grįžę namo įspūdžiais dalijosi su namiškiais, tad bibliotekoje parodą apžiūrėjo gausus būrys žagariečių ir miesto svečių.
Aušra Jonuitytė
Žagarės bibliotekos vedėja


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09