Renginiai

Naujų knygų pristatymas trečiokams

  2018-02-12



Vasario 8-osios rytą Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė lankėsi Žagarės gimnazijoje.

   Vasario 8-osios rytą Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė lankėsi Žagarės gimnazijoje. Vitalija trečiokams ir jų mokytojai Virginijai Briedienei pristatė naujausias bibliotekoje turimas knygas vaikams.
   Pristatymo metu bibliotekininkė papasakojo mokiniams apie knygų autorius, paskaitė keletą ištraukų. Mokiniai apžiūrėjo naujas knygas ir dalijosi įspūdžiais kokias knygeles skaito namuose. Ypač didelį įspūdį visiems paliko papildytos realybės knygos, nes nukreipus telefoną ar planšetę į knygos puslapius juose esantys personažai atgyja!
   Vaikai turėjo galimybę ne tik pavartyti, dar dažais kvepiančius naujus leidinius, apžiūrėti iliustracijas, bet ir susipažinti su metų knygos rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis: Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“, Ilonos  Ežerinytės „Šunojaus diena“, Gajos G. Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“, Virgio Šidlausko „Ulfas ir stebuklinga barzda“. Bibliotekos darbuotoja ne tik trumpai pristatė kiekvieną knygą, bet ir rekomendavo vaikams jas perskaityti, kai jie norės pailsėti nuo pamokų ruošos arba savaitgalį.
   Po renginio trečiokai padėkojo bibliotekininkei už apsilankymą ir smagiai praleistą laiką su naujomis knygomis.
Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresn. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09