Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-02-21



Artėjant Tarptautinei gimtosios kalbos dienai Kriukų filiale vyko Lietuvių kalbos dienoms skirtas renginys „Lietuvių kalbos puošmenos ir pabiros“.

    Artėjant Tarptautinei gimtosios kalbos dienai Kriukų filiale vyko Lietuvių kalbos dienoms skirtas renginys „Lietuvių kalbos puošmenos ir pabiros“. Lietuvių kalbos dienos, kurių tikslas yra didinti lietuvių kalbos prestižą ir stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, visuomeninėse organizacijose vyksta nuo 2018 m. vasario 16 d. iki kovo 11 d. 
    Renginio metu kalbėta apie gimtojo žodžio svarbą ir sklaidą, grožinės literatūros kalbą, klausytasi tarmiškų pasakojimų, eilių bei skambių dainų. 
   Patriotine daina renginį pradėjo Kriukų pagrindinės mokyklos muzikos mokytojas Algimantas Gruodis. Vėliau Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė G. Vilčiauskienė kraštietei, literatūrologei Valerijai Ramonaitei atminti pristatė pranešimą apie grožinės literatūros kalbą. Mintį pratęsė ir apie žodžio svarbą viešajame gyvenime kalbėjo laikinai direktorės pareigas einanti Kriukų pagrindinės mokyklos pavaduotoja ugdymui, Joniškio literatų klubo „Audruvė“ narė L. Eitkevičienė. Ji taip pat padeklamavo mokinių kurtus haiku, savo kūrybos tekstus bei Kriukų šnekta papasakojo iš mamos lūpų girdėtą anekdotą. Tarmiškai kalbėjo ir Kriukų pagrindinės mokyklos biologijos mokytoja Danutė Rupulevičienė. Ji maišyta Kriukų-Pasvalio šnekta pristatė vieną praeityje nutikusį įsimintiną įvykį (kaimynų auginto jaučio sutramdymą). Tarp pranešimų ir kalbų skambėjo Kriukų moterų ansamblio „Nostalgija“ (vadovė Raimonda Žarienė) bei mokytojo Algimanto Gruodžio ir jo mokinių atliekamos dainos. Renginio metu savo mintimis dalijosi ir buvusi Kriukų mokyklos direktoriaus pavaduotoja, lietuvių kalbos mokytoja Stasė Sinkevičienė. Bibliotekai dėkojo ir savo nuoširdžius sveikinimo žodžius skyrė tautodailininkė Daiva Radavičiūtė.
    Po renginio prie arbatos puodelio vyko atvira diskusija apie gimtosios kalbos vartojimą, ateitį ir sklaidą Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių lietuvių šeimose.
      Nuoširdžiai dėkojame dalyvavusiems.

Kriukų filialo vyresnioji bibliotekininkė
Violeta Navickienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09