Renginiai

2018

  2018-03-06



Kepalių kaimo biblioteka ir bendruomenė „Ašvinė“ su artimiausiais kaimynais ir bičiuliais paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį dalyvaudami šmaikščiai pavadintame protmūšyje „Patriotai – aštrūs protai“.

   Kepalių kaimo biblioteka ir bendruomenė „Ašvinė“ su artimiausiais kaimynais ir bičiuliais paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį dalyvaudami šmaikščiai pavadintame protmūšyje „Patriotai – aštrūs protai“. Į bendruomenės namus sugužėjo net 5 komandos, pasiruošusios susirungti žinių apie Lietuvą turnyre. Užduotis paruošė ir renginį vedė Rita Katinaitė.
   Pirmajame ture, pavadintame „Regėta ir lankyta Lietuva“, komandoms teko prisiminti išskirtinius šalies objektus: kur yra aukščiausias medis, ilgiausias tiltas, seniausia įmonė, kuris miestas mažiausias,  kuri gyvenvietė seniausiai paminėta raštuose ir t. t. Muzikinis turas privertė prisiminti ne tik naujas, bet ir gerokai  primirštas dainas apie Lietuvą, o vaizdų ture žaidėjus pralinksmino iš dviejų įžymybių veidų „suklijuoti“ portretai, kuriuos atpažinti, beje, sekėsi visai neblogai. Paskutinis turas irgi buvo linksmas:  jo tema – keisti ir juokingi mūsų šalies vietovardžiai. 
   Turnyrą laimėjo Beržininkų bendruomenės komanda „Be – protai“, antrą vietą užėmė  Kepalių  „Viskas nenormaliai“, trečiąją pasidalino Žemaičių kultūros draugijos „Dilgėlės“ ir Kepalių jaunimo „Piratai“. Ketvirtoji liko Kirnaičių „Žibutės“.

Rita Blavaščiūnienė
Kepalių filialo vyresnioji bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09