Renginiai

Profesinė išvyka į Knygų mugę

  2018-03-07



Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojai vasario mėnesį tradiciškai lankėsi Knygų mugėje Vilniuje. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis turėjo įtakos ir šių metų Knygų mugės temą – „Skaitau Lietuvą – skaitau pasaulį“.

   Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojai vasario mėnesį tradiciškai lankėsi Knygų mugėje Vilniuje. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis turėjo įtakos ir šių metų Knygų mugės temą – „Skaitau  Lietuvą – skaitau  pasaulį“.  Iškilmingame  knygų šventės atidaryme kalbėjo LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, Vilniaus meras  Remigijus Šimašius.
  „Jau esame įsimiklinę klausytis ir net nebeprieštaraujame, kad  lietuviai moka tik uoliai kentėti ir dar uoliau skųstis. Viskuo: saule, lietumi, sniegu ir vėju, valdžia ir vienas kitu. Ir kad jų nedžiugina viltis, tikėjimas. Bet kai pamatai, kaip jie, suvažiavę iš visų pasviečių, niekieno neverčiami ir neraginami, neagituojami, plūsta į „Litexpo“ parodų  rūmus kaip į kokius Šiluvos atlaidus, procesiją prie bilietų kasų pradėdami jau Lazdynų miškelyje, supranti, kad  tai – viltis ir tikėjimas knygos galia“ – kalbėjo Nacionalinės literatūros ir meno premijos laureatė  rašytoja  Danutė Kalinauskaitė.
   Profesinę išvyką, kurioje buvo susitikta su kolegomis iš kitų šalies bibliotekų, pabendrauta su rašytojais,  pasidomėta  knygų naujienomis, Joniškio bibliotekininkai baigė informatyvia ekskursija į  Lietuvos radiją ir televiziją (LRT).

Dalia Norvaišienė
Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09