Renginiai

Edukacinis užsiėmimas Plikiškių bibliotekoje

  2018-03-16



Kovo 15 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko gražiadarbės ir adytų skarų meistrės Redos Pečkuvienės edukacinis užsiėmimas „Adytos skaros“.

   Kovo 15 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko gražiadarbės ir adytų skarų meistrės Redos Pečkuvienės edukacinis užsiėmimas „Adytos skaros“. Viešnia papasakojo apie savo pomėgį adyti skaras, mėgstamas spalvas, gimstančias kūrybines idėjas, rėmelio gamybą ir pakvietė susirinkusias moteris pačioms tokias skaras pasigaminti.
   Su nuostaba moterys gėrėjosi viešnios atsivežtomis margaspalvėmis skaromis, takeliais, šalikais, o po to pačios kibo į darbą. Palinkusios prie medinio rėmelio ne viena iš jų pripažino, kad tai yra labai kruopštus ir sunkus darbas. Tačiau nuoširdūs, suprantami užsiėmimo mokytojos  patarimai, padėjo renginio dalyvėms sukurti nuostabią, šviesių pastelinių spalvų skarelę, kuri visoms labai patiko.
   Adytų skarų pradžiamokslis įkvėpė moteris pačioms pasigaminti rėmelius ir pabandyti adyti skaras namuose. Visos pasidžiaugė, kad R. Pečkuvienė ne tik pati kuria, bet ir nuoširdžiai dalinasi savo gerąja darbo patirtimi, moko adymo meno kiekvieną, kuris tuo domisi.
   Bibliotekininkė A. Kriščiūnienė visų susirinkusiųjų vardu padėkojo viešniai už praleistą laiką kartu, pamokėles, patarimus, palinkėjo sėkmės bei gražių kūrybinių sumanymų.

Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09