Renginiai

2018

  2018-03-23



Kovo 20 d. Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė aplankė gimnazijoje besimokančius pirmokus, kuriems surengė skaitymo pamoką.

   Kovo 20 d. Žagarės filialo bibliotekininkė Vitalija Kurauskienė aplankė gimnazijoje besimokančius  pirmokus, kuriems surengė skaitymo pamoką. Skaitymui buvo pasirinkta  ne bet kokia, o rašytojos Rūtos Dzin knyga „Peliūnės vasara“. Tai interaktyvi knyga, kurioje yra 11 trumpų istorijų su nuostabiomis iliustracijomis.
  Lyg šio džiaugsmo būtų maža, kiekvieną aprašytą istoriją papildo kompozitoriaus Sigito Mickio kurtos ir Nedos Malūnavičiūtės įdainuotos melodijos, kurias išgirsti padėjo planšetinis kompiuteris ir parsisiųsta išmanioji programėlė „Peliūnės dainelės“. 
   Susėdę ant kilimėlio pirmokėliai klausėsi bibliotekininkės Vitalijos skaitomų pasakojimų, o skambant N. Malūnavičiūtės įdainuotoms dainelėms visi plojo, lingavo, trepsėjo kojytėmis. Po skaitymų vaikai kartu su mokytoja Alanta Maižiute  diskutavo apie knygeles, kurias jiems skaito jų tėveliai. O paklausti bibliotekininkės, ar įdomu skaityti, visi vienbalsiai sutiko su tuo, kad knygas skaityti yra labai smagu.
   Pamoka prabėgo nepastebimai, palinkėjome vieni kitiems sėkmės ir atsisveikinome iki kitų kartų.

Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresnioji bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09