Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-03-26



Popietė „Žemę reikia saugoti ir tausoti“, kurią rengė Bariūnų vaikų darželis ir vyresn. bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė, buvo skirta vaikų darželio ugdytinių tėveliams.

      Popietė „Žemę reikia saugoti ir tausoti“, kurią rengė Bariūnų vaikų darželis ir vyresn. bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė, buvo skirta vaikų darželio ugdytinių tėveliams. Bibliotekininkė supažindino tėvelius su bibliotekoje esančia literatūra mažiesiems ir suaugusiems, trumpai papasakojo apie įvairius edukacinius užsiėmimus, rengiamus vaikams. 
      Renginys buvo susietas su gamtos tema, tad trumpai apžvelgėme knygas apie gamtą. Tėveliams įspūdį padarė virtualia realybe papildytos knygos, kuriose esantys paveikslėliai, nukreipus į juos išmanųjį įrenginį, atgyja. 
   Darželinukai buvo paruošę trumpą programėlę apie žemės saugojimą, tausojimą. Gražiausiais padeklamuotais eilėraštukais budino, švarino žemę, gyrė ją už sukurtą nuostabų gamtovaizdį, bendravo ir šoko su paukščių atstovu – gandru.
    Po linksmybių tėvelių ir vaikučių laukė atsakingas ir kūrybingas darbas. Bibliotekininkė buvo paruošusi išpjaustytų paukščių trafaretų, kuriuos reikėjo išmarginti įvairiausiomis spalvomis. Vieni susikaupę, kiti linksmai nusiteikę, pašurmuliuodami kibo į darbus. Smagu prisiminti vaikystę su teptuku rankose ir ištepliotais pirštais. Renginiui baigiantis, ant popierinių delnų visi surašė savo pasižadėjimus žemei ir suklijavo į didelę gėlę.
       Tokios veiklos paskatina glaudesnį šeimos bendradarbiavimą ir pabuvimą kartu su vaikais.

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09