Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-03-27



Paminėti Pasaulinę vandens dieną į Skaistgirio biblioteką sugužėjo Skaistgirio gimnazijos ketvirtokai ir jų mokytoja Jolanta Bijanskienė.

   Paminėti Pasaulinę vandens dieną į Skaistgirio biblioteką sugužėjo Skaistgirio gimnazijos ketvirtokai ir jų mokytoja Jolanta Bijanskienė. Kol žiema dar nenori užleisti vietos pavasariui, puikią pramogą apie lietų susikūrėme patys. Bibliotekininkė su rytmečio dalyviais kalbėjo apie vandens svarbą kiekvienam iš mūsų.
   Ketvirtokai puikiai žinojo ir papasakojo, kokia yra vandens apytaka, kuo skiriasi sūrus ir gėlas vanduo, kaip reikia tausoti vandenį. Vaikai pabandė įsivaizduoti, kaip mes gyventume be vandens. Rytmečio dalyviai sakė, kad jiems patinka lietus. Vaikai perskaitė savo pasirinktus eilėraštukus apie pavasarį, lietų. Visi kartu klausėme pasakos iš kompaktinės plokštelės „Lietaus lašelių kelionė“. Buvo smagu vandens indelyje sukurti vaivorykštę iš saldainiukų. Eksperimente su vandens maišeliais, praduriant juo šiaudeliu, aiškinomės, kodėl neišbėga vanduo. Rytmečio dalyviai smagiai pasivaržė surinkdami „lietaus lašelius“. Mūsų susitikimo pabaigoje ketvirtokai pasidomėjo naujomis knygelėmis ir stalo žaidimais. Vaikams padovanojome knygų skirtukų.

Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolanta Jatulienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09