Renginiai

2018

  2018-03-27



Žagarės bibliotekoje eksponuojama miesto socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro „Spindulys“ darbų paroda „Viskas iš siūlų“.

   Žagarės bibliotekoje eksponuojama miesto socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro „Spindulys“ darbų paroda „Viskas iš siūlų“. Paroda, kurioje puikuojasi įspūdingi rankomis sušildyti darbeliai, nuspalvinta ramia, jaukia velykine nuotaika. Mintis papuošti miesto biblioteką Velykoms kilo centro socialinei darbuotojai Rūtai Staigvilienei. Edukacinio užsiėmimo metu R. Staigvilienė kartu su dienos centro lankytojais vaikais ir jų mamomis iš siūlų gamino netradicinius minkštus žaislus, aštuonkojus ir lėlytes parodai.

   Socialinė darbuotoja Rūta, vaikai ir jų mamos kruopščiai karpė siūlus, juos vienodais kuokšteliais dėliojo, spaudė ir rišo, kad padarytų po siūlų bumbuliuką. Surištus ir dailiai apkarpytus bumbulus sudėliojo vieną prie kito ir susiuvo – išėjo spalvingas „bumbulinis“ kilimas. 
   Užsiėmimo metu dalyviai ne tik gamino iš siūlų, bet prakalbino molį ir sukūrė po savitą velykinį margutį. Margučiai pagražinti saulytėmis, paukščiukais, augalų šakelėmis, taškeliais, debesėliais, nameliais. Jais vaikai  papuošė velykinį medį, kuris puikuojasi bibliotekoje ir primena, jog artėja šventė – Velykos.
   Pasidžiaugti išmoningų ir kūrybingų autorių darbais galima visą balandžio mėnesį.
   Kviečiame aplankyti parodą!


Žagarės miesto bibliotekos informacija



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09