Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-03-30



Artėjant gražiausiai pavasario šventei Velykoms, kovo 29 dieną Rudiškių bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Velykiniai darbeliai“.

  Artėjant gražiausiai pavasario šventei Velykoms, kovo 29 dieną  Rudiškių bibliotekoje vyko edukacinis  užsiėmimas „Velykiniai darbeliai“.
   Mitologinė sakmė byloja, kad paukštės pavidalu atskridusi deivė Laima padėjo ypatingai gražų margą kiaušinį, didesnį už žemę, gilesnį už dangų. Šiam sudužus iš trynio užtekėjo saulė, iš baltymo pakilo dangus, lukšto skeveldrų – žemė, žvaigždės ir visa, kas bloga ir gera.
   Nuo senų laikų margutis buvo ne tik stalo puošmena, bet ir gero derliaus, sėkmingų metų ar kitų palinkėjimų nešėjas. Dovanojamas margutis linkėjo derlingų metų, gero oro, dievų malonės. 
   Kiaušinių marginimas – labai puiki atsipalaidavimo priemonė, kurią išbandė jaunieji bibliotekos skaitytojai. Darbeliai papuošė biblioteką, primindami apie artėjančias pavasario šventes, kurios, tikimės, atneš daugiau saulėtų dienų, geros nuotaikos ir dar daug įdomių užsiėmimų bibliotekoje.

Irena Lacienė
Rudiškių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09