Renginiai

2018

  2018-04-05



Kovo 30 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Poezijos ir muzikos burtažodžiai“. Filialo skaitytojai taip paminėjo Pasaulinę poezijos dieną.

  Kovo 30 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Poezijos ir muzikos burtažodžiai“. Filialo skaitytojai taip paminėjo Pasaulinę poezijos dieną. Nors poezijos leidinių tiražai sumažėję, nors ji niekada nebus masinis reiškinys, bet poezijos gerbėjų yra. Bibliotekos Bendraminčių klubo narės Elena Stankaitienė, Benutė Kaškelienė, Salomėja Laukutienė ir Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Rita Mačiukienė skaitė Algimanto Baltakio, Salomėjos Nėries, Julijos Almanienės, kraštiečių Jono Ivanausko, Juozo Gedžiaus, Adolfo Guščino, Jolitos Skablauskaitės eiles.
   Bibliotekininkė A. Stulginskienė priminė, jog neseniai į amžinybę iškeliavusi J. Skablauskaitė yra lankiusis ir Linkaičių filiale – 2011 metais čia buvo surengtas susitikimas su ja, kaip Metų knygos suaugusiesiems laureate, o renginį filmavo režisierė Agnė Marcinkevičiūtė. Kaimo seniūnaitis Juozas Žebrauskas išsakė nuomonę dėl žiniasklaidoje vis pasirodančių publikacijų, menkinančių S. Nėries asmenybę ir kūrybą. Seniūnaičio teigimu, tokie talentingi kūrėjai gimsta kartą per du šimtus metų, o S. Nėries poezija žavi ir žavės skaitytojus. 
   Linkaičiuose pirmą kartą lankėsi Kriukų pagrindinės mokyklos romansų grupė „Gija“ (vadovas Algimantas Gruodis). Kolektyvas popietės dalyviams dovanojo daug aranžuotų lietuvių liaudies dainų ir romansų, sukūrė jaukią nuotaiką. 
   Bibliotekininkė pacitavo Kazio Bradūno, kurio gimimo šimtmetį praėjusiais metais minėjo visa Lietuva, mintis apie poezijos reikšmę, galią ir palinkėjo renginio dalyviams kasdienybės sūkuryje rasti laiko poezijos ir muzikos burtams.

Aleksandra Stulginskienė
Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09