Renginiai

Plikiškių filiale vyko popietė „Po kabančiu pasakos tiltu“

  2018-04-09



Balandžio 5 dieną Plikiškių bibliotekoje buvo minima Tarptautinė Vaikų knygos diena.

    Balandžio 5 dieną Plikiškių bibliotekoje buvo minima Tarptautinė Vaikų knygos diena. Į popietę „Po kabančiu pasakos tiltu“ susirinko gausus atostogaujančių vaikų būrelis. Bibliotekininkė paaiškino vaikams renginio pavadinimo prasmę ir kodėl poetė Violeta Palčinskaitė iki šiol tebesaugo pirmąją jai nupirktą knygą – H. K. Anderseno pasakas.
     Buvo kalbama apie tai, kokia terapinių pasakų nauda, kuo ypatingos šiuolaikinių autorių pasakos ir ar vaikai prisimena savo pirmąją išgirstą pasaką. Visi kartu stebėjo skaidres apie pasakos struktūrą, veikėjus, būtinus  atributus, skaitė ištraukas iš A. Jurašiaus knygos „Akmenukų pasakos“, M. Molickos knygos „Terapinės pasakos“.
    Antroji renginio dalis – kūrybinė, todėl bibliotekininkė pakvietė jaunuosius skaitytojus sukurti šiuolaikinę pasaką „Lenktynės parduotuvėje“. Mažieji, prisiminę skaitytas knygeles, nusprendė spalvotu smėliu ir pieštukais iliustruoti trobelę, kurioje gyvena geroji fėja. Kiekvienas dalyvis turėjo išsitraukti iš dėžutės po daiktą ir apibūdinti, kokioje pasakoje jis turi magišką galią. Ši užduotis subūrė vaikus, nes jie skubėjo vienas kitam padėti įvardinti pasaką, kurioje riešutas, akmenukas, obuolys, rožė, siūlų kamuolys ar kiaušinis buvo minimi. 
     Renginio pabaigoje bibliotekininkė pristatė Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės plakatą ir pakvietė vaikus dalyvauti šiai savaitei skirtuose renginiuose.

Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Aušra Kriščiūnienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09