Renginiai

2018

  2018-04-09



Balandžio 5 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Knygų šimtukas. Skaitom? Skaitom!“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai.

   Balandžio 5 d. Linkaičių filiale įvyko popietė „Knygų šimtukas. Skaitom? Skaitom!“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai. Bibliotekininkė perskaitė latvių rašytojos Inesės Zanderės kreipimąsi į pasaulio skaitytojus, popietės dalyviai aptarė spalvingą plakatą.
  Tada vaikai atliko užduotis, kurias  parengė „Aušros“ gimnazijos gimnazistas Paulius Katiliavas. Visos užduotys buvo susijusios su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui sudarytu „Šimto knygų vaikams ir Lietuvai“ sąrašu. Vaikams reikėjo atpažinti kūrinius iš iliustracijų, o rašytojus iš nuotraukų, atspėti, iš kurių populiarių knygų skaitomos ištraukos ir kt. Bibliotekininkė pateikė keletą mįslių iš 1970 m. išleistos knygos „Menu mįslę keturgyslę“, kuri taip pat yra šimtuke. 
   Popietė baigta tradiciniu žaidimu „Taip. Ne“. Po ilgų spėlionių vaikams pavyko atspėti, koks daiktas, susijęs su labai gerai žinoma H. Ch. Anderseno pasaka, paslėptas senoviniame lagamine. Tai buvo kiaušinis.

Aleksandra Stulginskienė
Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09