Renginiai

Viktorina „Kai raidės knygomis pavirsta“

  2018-04-10



Balandžio 2-ąją, garsiojo pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadienio dieną, visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena.

  Balandžio 2-ąją, garsiojo pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadienio dieną, visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Šios dienos proga balandžio 7 d. Maldenių biblioteka pakvietė jaunuosius savo skaitytojus į viktoriną „Kai raidės knygomis pavirsta“. 
   Viktorinoje dalyvavo ne tik kaime gyvenantys vaikai, bet ir svečiai iš Kauno bei Joniškio. Buvo sudarytos trys komandos. Kiekvienos komandos laukė nelengvos užduotys: reikėjo išspręsti kryžiažodžius, iš raidžių sudėti frazę, atspėti, iš kokios knygos patekta citata, iš „išsilaksčiusių“ žodžių sudėti knygų pavadinimus ar autorius. Viktorinos klausimai buvo sudaryti remiantis dažniausiai skaitomomis vaikiškomis knygomis ir pasakomis. Atsakyti į klausimus vaikams sekėsi puikiai, nes buvo apsiskaitę, puikiai išmanė kūrinius. Jie taip energingai sprendė užduotis, taip sparčiai sukosi tarp lentynų ieškodami atsakymų, kad bibliotekininkė turėjo stengtis jiems netrukdyti. 
   Linksmos popietės pabaigoje viktorinos dalyviai gavo simbolines dovanėles. Vaikų teigimu, viktorina buvo labai įdomi, jos klausimai nesunkiai įveikiami. Visi džiaugėsi puikiai, turiningai praleidę laiką.
 

Lionė Adomaitienė
Maldenių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09