Renginiai

Bariūnų bibliotekoje sukurta stebuklinga pasakų knyga

  2018-04-11



Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Knygose slypintis stebuklų pasaulis“.

   Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Knygose slypintis stebuklų pasaulis“. Bibliotekininkė kartu su Bariūnų vaikų darželio mažaisiais auklėtiniais nusprendė sukurti savo stebuklingą pasakų knygą.
   Knygoje vykstantys stebuklai mus įtraukia į kitokį pasaulį. Čia tarsi teka žodžių upė, kurianti išgalvotus prasimanymus, tokius kaip skraidantys laivai, kalbanti gamta, netikėčiausi nuotykiai ir daug kitokių vykstančių neįprastų dalykų. Pasitelkdami į pagalbą įvairiausią techniką, ant balto akvarelinio lapo vaikai kūrė savo spalvotą pasaulį. Netikėčiausi spalvų deriniai, nubėgusių dažų vingiuojančios linijos vaikams sukėlė įvairių emocijų, jų akyse atsispindėjo nuostaba. Pasibaigus kūrybiniam procesui, trumpai buvo aptariamas kiekvieno vaiko darbelis.
    Kitą dieną piešinėliai buvo suklijuoti į knygą, kurią pagamino bibliotekininkė. Knygos viršelį puošia mažosiomis rankytėmis sukurtas keturiais metų laikais pasidabinęs medis. Mažieji rytmečio dalyviai, dalindamiesi knyga iš rankų į rankas, su džiaugsmu apžiūrėjo ir puikiai įvertino savo kūrinį.

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09